Oefenvoetbal: Gelukkige overwinning voor ADO Den Haag O21

||||||||

Voor de derde maal stond de oefenwedstrijd tussen Excelsior Maassluis en ADO Den Haag O21 op het programma. Beide vorige ontmoetingen werden gewonnen door de thuisploeg.

Tekst: Glenn Duijzer             |    Foto’s: Ron Heinen

Ditmaal ging de overwinning naar ADO Den Haag O21 en behaalde trainer Giovanni Franken zijn eerste overwinning met zijn nieuwe team. Echt gemakkelijk ging het niet voor de Haagse ploeg op Sportpark Dijkpolder.

In de eerste helft vielen er weinig kansen te noteren, maar was de eerste toch voor ADO Den Haag. Het was een vrije trap van Jesse Reinders die in het doelgebied door die Ronny Boakye net over gekopt werd. Hierna creëerde Excelsior Maassluis een tweetal kansen, maar beide keren was het de Haagse doelman Luuk Koopmans, die de ballen van Omar El Baad en Redouan Omar Ouali stopte. Na 45 minuten was het wel duidelijk, dat Excelsior Maassluis iets beter was.

In de rust wisselde de thuisploeg viermaal en bij ADO Den Haag O21 werd alleen Kaj van Houwelingen voor Jaydovan Haas gewisseld. ADO Den Haag kwam heel sterk uit de kleedkamer en zette de thuisploeg direct onder druk. Dat resulteerde in een tweetal mogelijkheden waarbij Aimane El Karicha bij betrokken was. Na bijna een uur spelen viel de enige treffer van de wedstrijd, toen Abdel Belarbi de bal buiten bereik van doelman Tom Boks in het net schot: 0-1. De actie van Jesse Reinders die hieraan voorafging was ook van grote schoonheid.

In de zestigste minuut wisselde trainer Giovanni Franken zes spelers waarna de thuisploeg direct het heft in handen nam. Negen minuten later schreeuwde heel Excelsior Maassluis om een strafschop nadat Dave van Delft in de mangel was genomen. Het Haagse kwartiertje werd in Maassluis omgedoopt in het Koopmans kwartiertje. Maar liefst tien grote kansen waren er voor de thuisploeg, maar Luuk Koopmans wist, soms met geluk, zijn doel schoon te houden.

Met nog acht minuten te spelen leek het erop, dat Kaylan Muis de gelijkmaker op zijn voeten had, maar de schuiver onder Koopmans door eindigde aan de voor de thuisploeg verkeerde kant van de paal. Vier minuten later was het verdediger Omar El Baad, die de bal van buiten het strafschopgebied op de lat schot. De overige kansen waren voor Van Delft (4x), Muis (nog 2x), Pieter Langedijk en Giovanni da Fonseca. Tussendoor wist Jaydovan Haas nog een bal in de verdediging van Excelsior Maassluis te onderscheppen, maar zijn inzet werd door een verdediger geblokt.