Oefenvoetbal: Jeugdig ADO Den Haag O21 verslaat TAC’90

||||||||||||||||||

Het aantal spelers, dat in aanmerking komt voor de selectie van ADO Den Haag O21 van trainer Giovanni Franken is zo groot, dat er dinsdag voor de tweede maal dit seizoen twee oefenwedstrijden op het programma stonden.

Tekst: Glenn Duijzer                   |         Foto’s: Aad van der Knaap

De eerste wedstrijd tegen Jong Sparta eindigde in een verdienstelijke 2-2, maar ADO Den Haag raakte wel door blessures een tweetal spelers kwijt. Finn de Bruin haakte in de warming-up af en Fabian Shahaj kwam verkeerd terecht na een luchtduel. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat hij geen enkelbreuk heeft. Deze week zal er nog een scan worden gemaakt om te kijken of er andere beschadigingen zijn.

Het lag al in de planning dat een tweetal spelers uit de jeugd mee zou doen ’s avonds tegen TAC’90, Feliciano de Ruijter en Ersi Bode, maar door die blessure mocht ook Devyn Payne zijn opwachting maken. De wedstrijd bestond uit drie periodes van elk 25 minuten.

Het trio jeugdspelers begon in de basis net zoals de meetrainende Darren Sidoel. Binnen het kwartier stonden de bezoekers al op 0-2 nadat Kaj van Houwelingen een voorzet van Aimane El Karicha achter de doelman kopte. Nog geen vier minuten later was het 0-2 nadat diezelfde El Karicha weer een snijdende voorzet van rechts gaf en ditmaal de aanvoerder van TAC’90, Jahir Valerius, de bal achter zijn eigen doelman tikte.

In de laatste minuten van de eerste periode kwam Sofyan El Hannoudi oog in oog met doelman Dion van Wijk te staan, maar de sluitpost wist de aanvaller van scoren af te houden. TAC’90 kwam direct daarna onder de druk van de geelgroenen uit en Serhat Caknak wist zich met een mooie actie vrij te spelen. Zijn schot ging echter voorlangs.

De tweede periode van de wedstrijd werd gekenmerkt door het vele wisselen aan Haagse zijde. De enige kans was wel voor ADO Den Haag O21 en het was Lloyd Hendriks, die uit vrijstaande positie net voorlangs schoot.

Nog geen drie minuten in de derde periode wist de Haagse spits Abdel Belarbi een bal in de verdediging van TAC’90 te onderscheppen en direct in het lege doel te plaatsen: 0-3. Enkele minuten later een mooie één-twee combinatie tussen Jaydavon Haas en Azeddine Annamousi, waarbij de eerstgenoemde de actie mocht afronden: 0-4. Tien minuten voor tijd rondde Hendriks zelf en knappe actie af en bracht daarmee de stand op 0-5. De laatste kans van de wedstijd was voor de thuisploeg. Na een corner van Mo El Osrouti was het Kafid Laari die met een kopbal de Haagse doelman Karim El Fakiri tot een redding dwong.

Komende zaterdag staat er voor ADO Den Haag O21 wederom een oefenwedstrijd op het programma. Om 15.00 uur is VUC de tegenstander op De Aftrap.