Ook winst in Eindhoven levert ADO Den Haag finaleplek play-offs op

||||

Na thuis al met 2-1 te hebben gewonnen van FC Eindhoven, pakte ADO Den Haag ook in Brabant in het Jan Lauwers Stadion een 1-2 zege en plaatste zich daarmee als eerste voor de finale van de play-offs in de Keuken Kampioen Divisie met als inzet een plek in de Eredivisie volgend seizoen. Later op de avond platst Excelsior Rotterdam zich ook voor de eindstrijd.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Orange Pictures

Trainer Giovanni Franken had met zijn staf twee wijzigingen in de basisopstelling aangebracht in vergelijking met de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Doelman Wentges was weer beter en stond tussen de palen en Samy Bourard mocht straten in de plaats van Amar Catic.

FC Eindhoven wist wat het moest doen, de aanval zoeken. Dat gebeurde ook in de aanvangsfase van de wedstrijd. Een van richting veranderd schot van Charles-Andreas Brym belandde in het zijnet en een kopbal van Valentino Vermeulen ging naast het doel van Wentges. De eerste de beste mogelijkheid van ADO Den Haag leverde ook gelijk een treffer op. FC Eindhoven leed verlies op het middenveld, een goede combinatie tussen Bourard en Sem Steijn bracht de Haagse aanval tot bij de zestienmeterlijn, waarna Bourard het overzicht bewaarde en de bal nog net kon meegeven op Thomas Verheijdt, die diagonaal langs de grond doelman Nigel Bertrams het nakijken gaf: 0-1.

Een geweldige opsteker natuurlijk voor de Hagenaars en bij FC Eindhoven begon het geloof in een goede afloop te verminderen. Zeker toen ADO Den Haag op 0-2 kwam, door een mazzeldoelpunt. Collin Seedorf kopte – na een licht duwtje van Samy Bourard, de bal door de benen van zijn eigen doelman Bertrams en ADO Den Haag en de meegereisde fans konden wederom een feestje bouwen. Een plaats in de finale van de play-offs kwam nu wel heel dichtbij. Met die 0-2 brak ook de rust aan.

Rob Penders, trainer van FC Eindhoven, probeerde zijn ploeg nieuw elan te geven door het inbrengen van een tweetal nieuwe krachten in de tweede helft. Zijn ploeg begon, net als voor rust, weer fris aan de wedstrijd met als doel snel iets aan die 0-2 achterstand te doen. Brym, Jasper Dahlhaus en Jort van de Sande hadden echter geen succes bij hun pogingen om doelman Wentges in verlegenheid te brengen.

Aan de andere kant was ADO Den Haag nog dicht bij de 0-3, maar een kopbal van de meegekomen Boy Kemper op aangeven van Sem Steijn trof net geen doel. ADO Den Haag groeide in de wedstrijd en gaf vrijwel niets meer weg. Steijn zelf zorgde bijna toch nog voor de 0-3, maar zijn schot belandde op de Brabantse paal. Bij ADO Den Haag kwamen nog de jongelingen Benjamin Reemst en Rafael Struick in de ploeg voor respectievelijk Steijn en Verheydt. Vlak voor tijd kon FC Eindhoven toch nog de eer redden door een fraai kopdoelpunt van de ook mee naar voren gestuurde Mawouna Amevor: 1-2. Het kon de Haagse pret niet drukken, want de ploeg van Giovanni Franken – en de trainer zelf ook – konden na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis een feestje gaan bouwen.

Opstellingen

FC Eindhoven:

Bertrams; Amevor, Peijnenburg, Seedorf (46. Bogaers); Vermeulen, Van Son (46. Racz), De Keersmaecker, Dahlhaus (61. Ogenia); Brym, Van der Sande (61. De Meij), Sleegers.

ADO Den Haag:

Wentges; Asante, Amofa, Matthys, Kemper; Klas, Breinburg (70. Puclin), Steijn (87. Reemst); Bourard (65. Komljenovic), Verheydt (87. Struick), Pires.

© Haaglanden Voetbal

Klik HIER voor de samenvatting van ESPN

 

Lees verder
Net binnen