Oranje-vrouwen Onder 20 ook nipt onderuit tegen Frankrijk

Het Nederlands Vrouwenelftal Onder 20 speelt ter voorbereiding op het WK in Costa Rica het toernooi om de Sud Ladies Cup in Zuid-Frankrijk tegen de sterke WK-deelnemers Mexico, Frankrijk en Amerika. Na de 1-0 nederlaag tegen Mexico, ging zondagavond ook het duel tegen Frankrijk met dezelfde cijfers verloren.

De Sud Ladies Cup is voor Vrouwen onder 20 vooral een voorbereidingstoernooi op het WK en coach Roos Kwakkenbos wil uiteraard de voltallige selectie aan het werk zien. Daarom had ze ten opzichte van het openingsduel (1-0 verlies tegen Mexico) een volledige nieuwe basiself het veld ingestuurd. Dat betekende dus ook een basisplaats voor ADO Den haag-speelster Louise van Oosten (foto, links). Zij bleef ook de gehele wedstrijd in het veld staan. Een andere speelster van ADO Den Haag, Liz Rijsbergen (foto, rechts), kwam na 65 minuten in het veld voor Zera Hulswit.

Reddingen

Roos Kwakkenbos heeft het team tijdens deze fase van de voorbereiding onder haar hoede als coach. Tijdens de eindronde is Jessica Torny (ook assistent-coach Oranjevrouwen) de hoofdverantwoordelijke.

Frankrijk nam al vroeg in de wedstrijd, achttiende minuut, de leiding via Irma Mze Issa. Die 1-0 stand stond ook na het laatste fluitsignaal nog op het scorebord. Keepster Claire Dinkla had daar een belangrijk aandeel in, want zij had in de laatste fase van het duel nog enkele knappe reddingen in huis.

Dinsdag

Oranje Vrouwen Onder 20 speelt dinsdag het derde en laatste duel tegen Amerika, dat met twee gewonnen duels aan de leiding gaat in het toernooi om de Sud Ladies Cup. De 24-koppige selectie die deze week actief is op de Sud Ladies Cup is een mix van speelsters die dit seizoen voor Onder 19 en de Jong OranjeLeeuwinnen uitkwamen. Er mogen maximaal 21 spelers mee naar het WK. Nederland vertrekt op 1 augustus naar Costa Rica. Op 11 augustus staat het eerste WK-duel met Japan op het programma.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: KNVB Media)

Lees verder