Spelers ADO Den Haag dreigen met ‘staking’

Er is nog steeds geen akkoord tussen enerzijds de directie van ADO Den Haag (lees: directeur Edwin Reijntjes) en de spelersraad van ADO Den Haag, die de voltallig selectie vertegenwoordigt. Het gaat om de winstpremies.

Er hebben al meerdere gesprekken plaatsgevonden, die bij de spelersgroep niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. De spelersraad laat aan Omroep West weten: ‘Als er voor donderdagochtend geen oplossing is, dan staken we en gaan we het veld niet op’.

Om er verder aan toe te voegen: ‘Wij hebben nu lang genoeg gesproken met de leiding, maar er zit geen beweging in. Als spelersgroep kennen we de situatie van de club maar al te goed. Wij vragen geen extreme bedragen. Daarom betreuren wij dat het zo verloopt’.

Oplossing

Woensdag wordt er niet getraind en heeft de groep een vrije dag. ‘Donderdag is onze eerst volgende training, wij hopen dat de leiding voor die tijd met een oplossing komt, zodat de focus weer op zaterdag kan’, aldus de spelersraad. Zaterdag speelt ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion tegen TOP Oss.

Intern

Omdat directeur Reijntjes niet bereikbaar was, liet een woordvoerder namens de club aan de Regionale Omroep weten: ,,De selectie van ADO Den Haag en het bestuur liggen voorlopig nog niet op één lijn over de hoogte van de winstpremies. Tot een akkoord is het nog niet gekomen. Verder vinden wij dit een interne aangelegenheid.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder