Voormalig ADO Den Haag (jeugd-)speler Jerdy Schouten debuteert in Oranje

||

Het Nederlands Elftal speelde woensdagavond in en tegen Wales met een B-elftal het duel in de Nations League. Voor Jerdy Schouten, die een groot deel van zijn opleiding genoot bij ADO Den Haag, was het een bijzonder duel, want hij maakte zijn debuut in Oranje.

Tekst: Ton Beije          |       Foto’s: Orange Pictures

In de tweede helft werd hij vervangen door Frenkie de Jong. Schouten kon terugkijken op een redelijk debuut. De middenvelder van Bologna draaide voor rust al een paar keer weg bij een tegenstander en stond na rust met een fraai passje aan de basis van de openingstreffer van Teun Koopmeiners (0-1).

Bondscoach Louis van Gaal was ook tevreden over Schouten. ,,Hij volbracht alles in zijn taken- en functiepakket, maar hij speelt alleen maar met zijn rechtervoet, soms moet je toch echt zijn linkervoet gebruiken… Dan gaat het wat sneller, maar ik vond het toch een goed debuut.”

Schouten reageerde zelf na afloop ook enthousiast bij de NOS. ,,Een assist bij mijn debuut. Hier droom je van als klein kind. Misschien voelde ik iets meer spanning dan normaal, maar de zin had wel de overhand. Ik zie dit als een échte kans, ook al is het een B-team. Mijn doel is om in dat A-team te komen, maar zover ben ik nog lang niet.”

Haasje

Toch mocht ook Jerdy Schouten na de wedstrijd zijn ‘haasje’ in ontvangst nemen. ,,De bondscoach zei niets, ik moest zelf een speech houden”, aldus Schouten lachend. ,,Ik heb gezegd dat het een jongensdroom was om mijn debuut te maken. En dit smaakt naar meer.”

Jerdy Schouten speelde van 2008 tot 2016 in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Stond bij de club onder contract in het seizoen 2016-2017, wilde doorbreken, maar werd nog niet goed genoeg bevonden voor de hoofdmacht. Hij verkaste in 2017 naar Telstar en na één seizoen stapte hij over naar Excelsior. Daar werd hij in de zomer van 2019 weggehaald door het Italiaanse Bologna.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder