Beker | DSO wint na zwakke eerste helft toch ruim van Kethel-Spaland

In Zoetermeer speelde DSO een heel slechte eerste helft tegen Kethel-Spaland, maar ging toch met een kleine voorsprong de rust in. In de tweede helft herpakten de Zoetermeerders zich goed en liepen alsnog weg naar een ruime zege.

Tekst: Roland van der Linden          |        Foto’s: Franca Dobbe

In de eerste helft speelde DSO ver onder de maat en niet geconcentreerd. De bezoekers uit Schiedam hadden een 0-2 voorsprong kunnen hebben, maar verzuimden te scoren. De Zoetermeerse formatie van Bert de Best ging toch de rust in met een voorsprong. Een paar minuten voor de thee kon Anouar Zibouh uit een hoekschop de bal het doel in werken.

Na de doelwisseling voerde DSO een aantal wissels door en was van onderschatting van de tegenstander uit de derde klasse geen sprake meer. Sahr Kabuta tekende voor de 2-0, waarna Anouar Zibouh het duel definitief op slot gooide met zijn tweede treffer van de middag. In de slotfase bepaalde Joep Roovers de eindstand op 4-0.