Beker | RKDEO heeft nog haar handen vol aan vierdeklasser PPSC

In de eerste helft kwam RKDEO maar moeilijk los van tegenstander PPSC. De teams gingen aan de thee met een 2-2 stand op het scorebord. In de tweede helft trok het keurkorps van trainer Wesley Epskamp het duel alsnog naar zich toe.

Tekst en foto’s | Sander de Hollander

In het eerste kwartier kregen beide partijen een kans om te scoren. Een bal van Nordin Maghnouji ging naast het Schiedamse doel en aan de andere kant ging een inzet van Dilan Ali net over. Een hoekschop van Jazz Vermeer werd na veertien minuten spelen niet goed weggewerkt door PPSC. Youni de Bruin kon de bal opnieuw voorgeven en Sven van Noppen tekende vervolgens voor de 0-1. Een minuut later was het opnieuw raak voor RKDEO. Een lange bal van achteren werd door Nordin Maghnouji aangenomen op de rand van het strafschopgebied en in de verre hoek geschoten: 0-2.

Thuisploeg PPSC herpakte zich goed en kwam vier minuten later terug in het duel. Door een steekpass op Wesley van der Heijden kwam Dean van Velzen op het verkeerde been te staan. De voorzet van Van der Heijden werd door Arthur Santiago Lima binnen gewerkt: 1-2. PPSC-keeper Pieter Jagt kon de bal kort daarna tot twee keer toe uit het doel boksen en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Na bijna een half uur viel de 2-2. Joep Cats stelde Emil van Schie in staat om de bal de verre hoek in te koppen. RKDEO kreeg tot aan de rust nog een aantal kansen, maar de bal wilde er niet in.

In de tweede helft was de eerste kans voor PPSC, maar Santiago Lima kwam net te laat om echt gevaarlijk te worden. Bij RKDEO zag Jack Doorschodt twee inzetten verloren gaan. In de laatste twintig minuten trokken de Nootdorpers het duel toch nog naar zich toe. Alexis Koutsis werd bereikt door Maghnouji en kon na kappen en draaien de 2-3 scoren. Met nog tien minuten te gaan was het duel gespeeld. Na een crosspass van Alexis Koutsis kon Amin Lemsidi richting de achterlijn gaan. Zijn voorzet werd door Nordin Maghnouji goed afgerond: 2-4.