Bekervoetbal | Eindelijk winst voor VUC en plaatsing volgende ronde

Nog zonder punten in de reguliere competitie is het VUC gelukt om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Met een nieuwe selectie, een groot deel spelers van DHC, is het gelukt om vv Brielle met een nederlaag huiswaarts te sturen.

Tekst: John Carlier             |     Foto’s: Maarten Knol

De overwinning was voor een groot deel te danken aan doelman Nick Hasper, die met spectaculaire reddingen het scoren van vv Brielle wist te voorkomen. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Lex van Dommelen mocht in de eerste minuut al een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied, maar de bal ketste af op de muur. Hierna was het antwoord aan VUC, dat via twee corners en een schot van Jordy Brouwer de kwaliteiten van de keeper testte.

Herstellen

In deze beginfase leek het erop, dat VUC zich wilde herstellen van de slechte seizoenstart. In de achtste minuut ontving Djamairo Rigters een pass op maat van Jordy Brouwer, waardoor hij alleen op de keeper kon afgaan. Tot twee keer toe wist keeper Deshney Hoornweg een doelpunt te voorkomen. Nadat vv Brielle nog wel een corner forceerde zonder het gewenste resultaat, was het weer Jordy Brouwer die zich liet gelden. Dit keer kopte hij vanuit een voorzet van Djamairo Rigters de bal net over.

Penalty

Na deze goede start van VUC kon het niet uitblijven dat de 1-0 eraan zat te komen. Het was weer Jordy Brouwer die Djamairo Rigters in de gelegenheid stelde om te scoren, maar op het laatste moment werd Rigters onderuitgehaald in het strafschopgebied. Roy Speelman nam de penalty voor zijn rekening en stuurde de keeper de verkeerde hoek in. Op dat moment een terechte 1-0 stand.

De voorsprong was van korte duur, want vv Brielle bracht volkomen onverwachts de stand op 1-1 na een counter en een schot van Jordy Braber, waarbij de bal via de binnenkant paal in het net belandde. Ondanks dat dit een tegenvaller was voor VUC, kwam het weer goed terug en had het in de 27e minuut 2-1 kunnen staan als Jordy Brouwer een niet te missen kans had benut. Twee minuten later weer een mogelijkheid waarbij Jordy Brouwer Jessy Nauman de kans bood om te scoren, maar zijn schot belandde in het zijnet. Gezien de kansen die VUC kreeg, kon het niet uitblijven dat het met een 2-1 stand zou gaan rusten. Dit gebeurde ook in de 38e minuut. Melvin Vissers onderschepte een bal op het middenveld en kon ver voor het strafschopgebied de hoek uitzoeken om te scoren. Een ruststand van 2-1 gaf goede hoop voor de tweede helft.

Reddingen

VUC begon goed aan de tweede helft waarbij al direct weer mogelijkheden ontstonden voor Roy Speelman en de zeer snelle en handige Djamairo Rigters, maar het gewenste resultaat bleef nog uit.  Ondanks een goede start van VUC moest toch keeper Nick Hasper twee spectaculaire reddingen verrichten om de gelijkmaker te voorkomen. Nadat vv Brielle twee spelers had gewisseld, had het in de 57e minuut wel succes. Door zwak verdedigen bij VUC kon invaller Giliomar Leona gemakkelijk scoren en bracht daarmee de stand op 2-2. Ook VUC wisselde hierna, maar kon niet voorkomen dat het onder druk werd gezet. In de 63e minuut was het weer Giliomar Leona die de kwaliteiten van Nick Hasper testte, die zijn schot tot corner verwerkte.

Rood

Door de druk die vv Brielle op VUC zette, kon het niet uitblijven dat er soms felle duels ontstonden waarbij in de 65e minuut Djamairo Rigters stevig werd aangevallen en als gevolg daarvan kreeg invaller Danique Wolters de rode kaart. Met deze beslissing waren twee spelers het niet eens en kregen beiden alsnog een gele kaart voorgehouden. Hierna werd de wedstrijd wat grimmiger, waardoor ook Ennes Akona van VUC een gele kaart getoond kreeg.

Ondanks het feit dat het erop leek dat vv Brielle voor de overwinning wilde gaan, werd het volkomen onverwachts 3-2 voor VUC. Een verre trap vanuit eigen verdediging bereikte Djamairo Rigters en hij kon vervolgens alleen op de keeper afgaan. Met een boogbal over de sluitpost scoorde hij beheerst. Na dit doelpunt was het toch weer vv Brielle dat het initiatief nam voor de gelijkmaker. De eerste kans was voor Giliomar Leona, maar vond weer keeper Nick Hasper op zijn weg en de tweede mogelijkheid was voor Zepp Jacobs, maar helaas voor vv Brielle was Nick Hasper niet te passeren. Het opportunisme van vv Brielle leverde nog wel een gele kaart op voor Dean Bos.

Duw

Hoewel VUC in de 85e minuut de kans had om via invaller Quinten van der Kraaij de overwinning veilig te stellen, maar dat door weer goed ingrijpen van de keeper werd voorkomen, kreeg vv Brielle weer de kans voor de gelijkmaker. In de 87e minuut gaf Levi Schipper bijna bij de achterlijn een volkomen onnodige duw tegen Lex van Dommelen. Dit betekende geel voor Schipper en een strafschop. Lex van Dommelen mocht de penalty voor zijn rekening nemen, maar faalde. Nick Hasper ging naar de goede hoek en wist de gelijkmaker te voorkomen.

In de extra tijd kreeg VUC zelfs nog de kans voor 4-2. Het was Jordy Brouwer, die Melvin Vissers de kans bood om te scoren, maar zijn schot belandde via de paal in de handen van de keeper. Het zou te veel van het goede geweest zijn. Een goed leidende scheidsrechter Tijs Gommans gaf in de laatste seconde nog geel aan VUC-speler Djamairo Rigters. Een aantrekkelijk duel waarbij je kunt zeggen dat een gelijkspel de juiste uitslag zou zijn geweest.

(Klik HIER voor meer foto’s van VUC-Brielle)