Bekervoetbal: EMM’21 maakt einde aan bekeravontuur Die Haghe

Een fris spelend EMM, een kersverse fusieclub uit Roelofarendsveen, won van een gehandicapt en slordig spelend Die Haghe. De bezoekende tweedeklasser trok uiteindelijk met 1-2 aan het langste eind.

Tekst: Wim van de Graaf

EMM begon voortvarend en de snelle voorhoede kon al vroeg op voorsprong komen, maar Die Haghe-doelman Sven Bekking redde eerst nog bekwaam. Een minuut later was het toch raak toen Teun Jonkman zich knap vrij draaide en hard binnenschoot: 0-1. Het werd een levendige en in hoog tempo gespeelde wedstrijd, waarin Die Haghe op jacht ging naar de gelijkmaker. Sami Aoulad Said (foto) kreeg hiervoor een goede kans, maar schoot hard naast. Aan de andere kant een scherpe dieptepass vanuit het middenveld van EMM, maar de ingeschoten bal belandde op de paal, dus kwam Die Haghe goed weg. Die Haghe werd hierna sterker maar Sami Aoulad Said (kopbal over) en Mark van Kippersluis (volley gestopt door de doelman) hadden geen geluk. Toch kwam Die Haghe vlak voor rust op gelijke hoogte toen Desley Koegler en mooie voorzet van Sami Aoulad Said binnenkopte: 1-1.

Lastig

De tweede helft gaf geen verandering in het spelbeeld. Die Haghe werkte hard en EMM maakte het de gastheer knap lastig. Net in een periode dat Die Haghe beter ging spelen maakte de verdediging een grote fout die genadeloos door Damian Hoogenboom van EMM werd afgestraft: 1-2. Hierop liet trainer Marcel Koning zijn team één op één spelen en dat resulteerde in een ware stormloop op het doel van de rood-zwarten. De doelman van EMM bokste veel ballen uit zijn doel en het wilde Die Haghe maar niet lukken om langszij te komen. Ook een knap schot van Tony Bergsma ging net over de doellat. Na vijf corners op rij en gevaarlijke situaties voor het EMM-doel vond de arbiter van dienst het welletjes en gingen de armen van de mannen uit Roelofarendsveen juichend de lucht in, want zij bekeren verder.

Die Haghe verliest nu tweemaal op rij en zaterdag wacht thuis op Ockenburgh Forum Sport. Dan zal er toch echt uit een ander vaatje moeten worden getapt om een goed resultaat te halen. Werk aan de winkel dus voor Marcel Koning en zijn spelers.