Bekervoetbal: HBS na winst op SEV eenvoudig naar volgende ronde

HBS moest op de Kastelenring aantreden voor het nog in te halen bekerduel tegen zaterdag vierdeklasser SEV. De ploeg van trainer Ekrem Kahya bereikte simpel de volgende ronde en schoot een half dozijn treffers bijeen. In die volgende ronde is HBS vrij geloot.

Tekst: Ton Beije

Na het beginsignaal van scheidsrechter Ed Pieterman hield SEV in de aanvangsfase de gelederen nog gesloten. Na een enorme scrimmage in het strafschopgebied scoorde HBS-aanvoerder Mathijs Harthoorn de openingstreffer: 0-1. Na bijna een half uur op de klok wist Luca van Leeuwen (foto) de marge te verdubbelen en op slag van rust maakte Fabian Hilpert er 0-3 van.

In de tweede helft was Luca van Leeuwen weer succesvol en ook Fabian Hilpert pikte na dik een uur spelen zijn tweede doelpuntje mee: 0-5. Met nog een krap kwartier te spelen maakte Luca van Leeuwen zijn hattrick compleet door de eindstand van 0-6 op het scorebord te laten noteren.