Bekervoetbal | Scheveningen 2 bekert verder na strafschoppen

Dit weekend stond in het teken van het bekervoetbal. In Wassenaar ontving Graaf Willem II/VAC het tweede elftal van Scheveningen. Quintus was gastheer in de wedstrijd tegen Spartaan’20 en Vredenburch ging op bezoek bij Linschoten.

Tekst: Marlon Taal             |     Foto’s:  Aad van der Knaap

Graaf Willem II/VAC – Scheveningen 2

In Wassenaar was in de eerste helft weinig spektakel te beleven. Beide ploegen creëerden vrijwel niets met veel fouten over en weer. Het tweede deel van de wedstrijd leek het allemaal wat losser te worden. Graaf Willem II/VAC kon meer kansen creëren en Scheveningen had het moeilijk.

In de slotfase was het de thuisploeg, die vlak bij een openingstreffer was maar het mocht niet zo zijn. Na negentig minuten was de eindstand 0-0. De beslissing moest komen met een penaltyserie en die werd gewonnen door de gasten: 3-4. Scheveningen 2 bekert dus verder.

Quintus – Spartaan’20

Op de eigen sportaccommodatie kwam Quintus al vroeg op voorsprong tegen Spartaan’20. Marlon de Niet was verantwoordelijk voor de treffer in de zevende minuut. Maar de bezoekers konden snel na die achterstand antwoord geven en kwamen niet veel later op gelijke hoogte: 1-1. Vanaf dat moment werd het mooier voor de Rotterdammers. Halverwege de eerste helft werd het ook nog 1-2 voor de gasten. In de tweede helft kon die lijn worden doorgezet en werd het al snel 1-3. De wedstrijd leek op dat moment al beslist. In de blessuretijd kon Spartaan’20 de wedstrijd afsluiten met een benutte strafschop en dat bracht de eindstand op 1-4 in het voordeel van de Rotterdammers.

Linschoten – Vredenburch

Op Sportpark Rapijnen ontving gastheer Linschoten tegenstander Vredenburch. De gasten konden snel profiteren van een voorsprong via Ener Nikocevi. Daarna wist de ploeg van trainerf Remco Torken ook nog op een 0-2 voorsprong komen door een treffer van Rico Deekman. De thuisploeg kon nog wel antwoord geven door op 1-2 te komen, maar daar bleef het bij. Vredenburch bekert verder na deze 1-2 overwinning.