Bekervoetbal | Scheveningen grijpt naast hoofdtoernooi

Scheveningen is er – net als vorig seizoen – weer niet in geslaagd het – financieel aantrekkelijke – hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker te bereiken. Dan heeft een amateurclub de kans een aantrekkelijke BVO te treffen. De formatie van trainer John Blok ging dinsdagavond op eigen veld na pingels onderuit tegen Harkemase Boys.

Tekst: Ton Beije       |      Foto’s: Aad van der Knaap

In de tweede kwalificatieronde greep Scheveningen dus naast de eerste ronde van het hoofdtoernooi. De wedstrijd eindigde na negentig minuten in een 1-1 gelijkspel en ook de verlenging bracht geen winnaar, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. En dat deed Harkemase Boys dus beter!

Trainer Blok had een drietal mutaties in de basis doorgevoerd. Kenny Lipman stond in het doel en Julian Markvoort Beke en Maarten Rieder starten in de basis in de plaats van Barry Rog en Mehmet Aldogan.

De bezoekers, die één niveau lager spelen dan de Scheveningers, kwamen al na vijf minuten spelen aan de leiding door een treffer van Berwout Beimers. Heel lang kon Harkemase Boys niet genieten van die voorsprong, want al in de achttiende minuut liet Mike de Niet de gelijkmaker noteren op het scorebord: 1-1. De grootste kans in de eerste helft, die verder redelijk gelijk opging, was voor Markvoort Beke, maar hij schoot te gehaast over.

In het vervolg van de wedstrijd kregen beide teams de mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar het vizier stond niet echt op scherp. Het eerste gedeelte van de tweede helft had Harkemase Boys een licht overwicht, maar naarmate de wedstrijd vorderde was Scheveningen steeds meer de bovenliggende partij.

Verlenging

De 1-1 stand bleef dan ook staan tot het laatste fluitsignaal van de reguliere speeltijd en moest er dus vervolgens nog tweemaal vijftien minuten verlengd worden. In de verlenging één echt grote kans voor invaller Mehmet Aldogan, maar een geweldige redding met zijn voeten door doelman Jansema van de bezoekers. Ook in die verlenging werd er niet gescoord.

Strafschoppen

Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. Tijdens deze strafschoppenserie miste Lex Immers gelijk als eerste, maar pakte Kenny Lipman ook gelijk de daarop volgende strafschop. Daarna schoot iedereen raak (Peeters, De Jong, Van Breukelen, Brute). De zesde strafschopnemer was Freek van Eijk, die te slap inschoot en dus ook miste. Harkema besliste het gelijk en won de penaltyreeks uiteindelijk na twaalf strafschoppen met 5-4. Berwout Beimers schoot de beslissende ‘pingel’ binnen.

Vrijdag volgt de loting voor de eerste ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi en de naam van Scheveningen ontbreekt dus helaas in de kokers!