Bekervoetbal | sv Honselersdijk eenvoudig langs Roodenburg

In de eerste ronde van het KNVB-districtsbekertoernooi ging sv Honselersdijk de strijd aan met het Leidse Roodenburg. De equipe van trainer André Lourens (foto) keek nog wel tegen een 0-1 achterstand aan, maar won het duel uiteindelijk met ruime cijfers.

In een leuk en sportief duel wilde het bezoekende Roodenburg, dat in de vierde klasse uitkomt, wel voor een stunt zorgen. sv Honselersdijk had al vroeg in het duel op een 1-0 voorsprong moeten komen, maar keek na iets meer dan een kwartier spelen opeens tegen een 0-1 achterstand aan. De Leidse vreugde was van korte duur. Een minuut later bracht namelijk Brian Valstar al de gelijkmaker op het scorebord: 1-1.

Voorsprong

Nog voor de rust had de thuisploeg al een comfortabele 3-1 voorsprong opgebouwd. De 2-1 van Luke Groenenboom werd vlak voor het einde van de eerste helft gevolgd door de 3-1 van opnieuw Valstar.

In de tweede helft maakte sv Honselersdijk het karwei vakkundig af. Met twee treffers in de slotfase van het duel voerde Steyn de Bruijn de score op naar 5-1. Luke Groenenboom had het laatste woord. Door zijn doelpunt maakte hij het halve dozijn treffers rond en bepaalde daarmee de eindstand op 6-1.