Bekervoetbal: sv Nootdorp te sterk voor GHVV’13 en bekert door

sv Nootdorp heeft de volgende ronde bereikt in de strijd om de KNVB-districtsbeker. Op eigen veld was de ploeg van trainer Marco Jalink op schot tegen GHVV’13, dat met een 5-2 nederlaag huiswaarts moest keren.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Al binnen het kwartier kwam sv Nootdorp op voorsprong. Mo Ouarraki ging op de rechterflank goed door, bereikte de achterlijn en zijn voorzet werd in het vijandelijke doel gewerkt door Shwendel Cijntje: 1-0. Nog geen tien minuten later (24 minuut) was ook de tweede Nootdorpse treffer een feit. Een crosspass door de verdediging van GHVV’13 bereikte Pim Hulst, die gelijk afdrukte: 2-0.

Hulst was ook de man die sv Nootdorp na bijna een half uur aan de 3-0 hielp. Shwendel Cijntje bediende Hulst op de zestienmeterlijn, die alleen op doelman Davey Bouman af kon gaan en vervolgens de 3-0 voor zijn rekening nam. Een minuut later weer lachende gezichten in de Nootdorpse dug-out. Na een combinatie op het middenveld met Cijntje, wist Mo Ouarraki doelman Bouman te omzeilen en de 4-0 binnen te tikken.

Overleg

Vier minuten later leek GHVV’13 iets terug te doen. Ferry van der Spuij scoorde, maar assistent-scheidsrechter Ad van de Eijk stond met de vlag omhoog en na overleg besloot scheidsrechter Vally Karagentcheff de treffer te annuleren en bleef het bij 4-0.

Na vijf minuten in het tweede bedrijf was Pim Hulst weer dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet ging via de buitenkant van de paal naast. Weer vijf minuten later opnieuw een kans voor sv Nootdorp om toe te slaan. Door een overtreding op de rand van het strafschopgebied op Shwendel Cijntje mocht Ouarraki een vrije trap nemen. Hij zag zijn inzet via de muur over het doel vliegen. Na dik een uur viel wel de vijfde Nootdorpse treffer. De bal werd uit een hoekschop van Jeremy Burke door GHVV’13-doelman Bouman in eigen doel gewerkt: 5-0.

sv Nootdorp liet de teugels wat vieren en GFHVV’13 kon van de hatelijke nul afkomen. Een steekpass bereikte Mitchell Krabbedijk, die vervolgens doelman Casper Catsburg klopte met een schot in de verre hoek: 5-1. Het werd ook nog 5-2. Een inzet van Marco de Wilde werd eerste nog gekeerd door doelman Catsburg, maar in de rebound was de GHVV-speler toch nog succesvol.

Sv Nootdorp kreeg nog een mogelijkheid het halve dozijn vol te maken, maar de bal werd uit een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied recht voor het doel door Gabriel Garcia Mendes via muur overgeschoten. Trainer Jalink moest het duel met tien man eindigen, want Christian van de Bogaard moest twee minuten voor tijd met een hamstringblessure uitvallen en sv Nootdorp had al zijn wissels al verbruikt.