Bekervoetbal: Verburch na pingels uit toernooi, vrouwen RKAVV door

In het KNVB-districtsbekertoernooi moest Verburch zich gewonnen geven in het duel met VFC. De club uit Vlaardingen kon pas na strafschoppen het duel in haar voordeel beslissen. In Delft waren de vrouwen van RKAVV net te sterk voor Ariston’80.

Verburch – VFC (za)

Halverwege de eerste helft leed VFC balverlies op het middenveld. Verburch profiteerde optimaal en kwam door een doelpunt van Ilhan Sentürk op een 1-0 voorsprong. Twaalf minuten later was het weer raak voor de Poeldijkers. Een afstandsschot van Vince van der Knaap werd nog wel getoucheerd door doelman Ruben Schuit, maar die kon een treffer niet voorkomen: 2-0.

In de tweede helft kon VFC de stand weer gelijktrekken. In de 51e minuut liet Justin Westdijk de 2-1 op het bord zetten en tien minuten later nam Westdijk ook de 2-2 voor zijn rekening. Gescoord werd er daarna niet meer en moesten strafschoppen de beslissing brengen. VFC bleek daarin beter dan de ploeg van trainer John Zuijderwijk (foto): 6-7.

Ariston’80 – RKAVV (vrouwen)

Op het sportpark van de TU Delft wonnen de vrouwen van RKAVV met het kleinst mogelijke verschil van Ariston’80. Een 0-1 overwinning was voldoende voor de Leidschendamse vrouwen om verder te mogen bekeren.