Bekervoetbal: Westlandia en RVC Celeritas verder, Te Werve onderuit

In de beker had Te Werve kansen op een beter resultaat tegen Foreholte, maar stapte uiteindelijk met een nederlaag van het veld. Westlandia had strafschoppen nodig om Kagia te verslaan. RVC Celeritas boekte een mooie zege op Rozenburg.

Kagia – Westlandia (za)

De zaterdagploeg van Westlandia kwam uitstekend uit de startblokken tegen Kagia. Al na zes minuten spelen stond een 0-2 voorsprong op het scorebord voor de ploeg van trainer Theo Verbeek (foto). Daarna stokte de Naaldwijkse doelpuntenmachine en kwam Kagia in de 47e minuut terug tot 1-2. Melvin van der Meer nam de aansluitingstreffer voor zijn rekening.

De 1-2 leek ook lang de eindstand te worden in Lisserbroek, maar met nog een paar minuten te gaan kwam de thuisploeg toch nog op gelijke hoogte door een doelpunt van Rick Verdegaal. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en hierin bleek Westlandia de betere ploeg (2-4).

Foreholte -Te Werve

Na elf minuten spelen namen de Voorhouters de leiding tegen Te Werve door een treffer van Swen Veenstra. De thuisploeg had een duidelijk overwicht op het middenveld en daardoor liep Te Werve, dat niet goed speelde, achter de feiten aan. Zes minuten voor de rust kwam Te Werve toch op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Ne-Shawn Morris. Foreholte sloeg hard terug en kwam nog voor de rust op een 3-1 voorsprong door doelpunten van opnieuw Veenstra en Sam Lemmers.

In de tweede helft bracht Huib van Oostrom Soede vier spelers van het tweede team van Te Werve in en ging met hoge druk spelen. Een bal van Wassim Oufrighe betekende de 3-2, maar een nederlaag kon niet meer voorkomen worden.

RVC Celeritas – Rozenburg

In een sportief en hoogstaand duel was RVC Celeritas Rozenburg met 3-2 de baas. De bezoekers openden de score, maar nog voor de rust kon Gio Augustine voor de gelijkmaker zorgen. De Rijswijkers hadden met een voorsprong de rust in kunnen gaan, maar konden de kansen niet benutten.

Na de hervatting was het opnieuw Rozenburg dat de leiding nam, maar invaller Richinel Ibrahim trok de stand weer gelijk: 2-2. In de slotfase schoot Joey Klijn de formatie van trainer Dennis Young naar de volgende bekerronde: 3-2.