Bekervoetbal | Wippolder naar volgende ronde ten koste van ARC

Na drie overwinningen in de beker poule werd het Delftse Wippolder voor de tweede ronde gekoppeld aan het in de Vierde Divisie spelende ARC uit Alphen. Met een zwaargehavend team traden de Delftenaren aan op een mooi sportpark en erg prettig kunstgrasveld.

Foto’s: Wouter Dill

Naast langdurige blessures voor Muller, Emmerink, De Jong, Hellemons, Spaan en Prade waren dit weekend om uiteenlopende redenen ook Seffelaar, Dijksman, Makkus, Van Trier en Dominique de Vree afwezig. Een mooi moment voor trainer Mark Moen om een aantal talenten en spelers die de afgelopen periode wat minder hebben gespeeld aan het werk te zien tegen een geduchte tegenstander.

Onder een lekker najaarszonnetje kon er afgetrapt worden tegen ARC, dat ook een viertal spelers miste. Wippolder begon goed en gretig en ARC stond ervan te kijken. Al in de tweede minuut leverde een corner van Jordy Krassenburg de eerste de beste mogelijkheid op voor Wippolder. De bal belandde voor het doel en aanvoerder Daley Uythof bleef koelbloedig en schoot de 0-1 binnen. ARC trok meer vooruit en naast dat het slordig speelde, stond de organisatie van Wippolder goed en waren verdedigers Sanders, Biemans en Van Heyst gretig in de duels en troefden geregeld hun directe tegenstander af. Met Koen Buijze achter deze linie hielden de gasten goed stand, al moest Buijze drie keer tot het uiterste gaan om zijn doel schoon te houden.

Penalty

In de 38e minuut constateerde scheidsrechter Obradovic na een voorzet van ARC hands aan de zijde van Wippolder. Een penalty voor de thuisploeg, die hard werd ingeschoten: 1-1. Wippolder liet het er niet bij zitten en beet brutaal van zich af. Met aanjagers Luisman en Dill op het middenveld werd het de verdediging van ARC erg lastig gemaakt in samenwerking met de aanvallers Silvano Tarantino , Daley Uythof en Bud de Bree. Kort op de penalty voor ARC ging Uythof goed door na een afgeslagen bal. De lepe aanvaller werd ten val gebracht en ook Wippolder mocht aanleggen voor een penalty, waarbij de aanvaller zelf zorgde voor de 1-2. Waar iedereen dacht dat er met deze stand gerust kon gaan worden, was het Wippolder dat wederom gevaarlijk doorkwam. Tarantino zette een aanval op, bereikte Uythof en deze trok de bal hard en goed voor. Tarantino was goed doorgelopen en was er voor het doel als de kippen bij om de 1-3 in te schieten.

Bij ARC zal er in de rust het nodige gezegd zijn en de Alphenaren startten de tweede helpt met drie verse spelers. Deze tweede helft kregen beide ploegen nog een drietal kansen, maar hield Wippolder lang en goed stand. Het venijn zat hem in de staart, voornamelijk omdat de pijp leeg raakte bij de gasten. In de 87e minuut maakte ARC de 2-3 en zorgde zelfs in de 91e minuut voor de gelijkmaker. Een domper na 85 goede minuten voor de bezoekers. Na de officiële speeltijd herpakte de blauw-witten zich en konden de ploegen zich opmaken voor de penaltyreeks om te bepalen wie door kon gaan naar de volgende ronde van de KNVB-districtsbeker.

De Bree, Van Heyst, Uythof, Biemans, Krassenburg en Berto de Vree waren trefzeker en na een bal op de lat van ARC zorgde Rik Luisman voor de winnende penalty, waardoor Wippolder in de kokers komt voor de volgende ronde.