Bekervoetbal | Zevenklapper voor SVC’08

SVC’08 nam de gelegenheid te baat om in de bekerwedstrijd tegen derdeklasser IJVV De Zwervers de nodige spelers rust te gunnen. Zo liet trainer Jeffrey Frijters acht spelers uit het tweede elftal aantreden. Hierdoor kwam er een erg jong elftal in het veld.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

De start van de wedstrijd was flitsend voor SVC’08 en een ruggensteun voor de aangepaste ploeg. Al in de eerste minuut kon Luca Guariglia Duffy ongehinderd de 0-1 binnenschieten. De Zwervers liet zich echter niet uit het lood slaan en liet zich offensief gelden. Zo kreeg het de nodige mogelijkheden om te scoren, maar de eindpass was steeds niet zorgvuldig of keeper Wesley Storm stond in de weg. In de achtste minuut ontsnapte SVC’08 met behulp van de paal aan de gelijkmaker.

Defensief liet De Zwervers echter wel de nodige steekjes vallen. Na kansen voor Yannick Willems en Luca Guariglia Duffy was het in de tweeëntwintigste minuut opnieuw raak. Yannick Willems strafte knullig uitverdedigen van keeper Soufian Bouchnafa, die verder een goede wedstrijd speelde, hard af en kon gemakkelijk scoren: 0-2. Twee minuten later speelde Ilias Daoudi zich schitterend vrij en vanaf rand strafschopgebied schoot hij de bal in de verre hoek via de paal binnen: 0-3. De Zwervers deed voor rust nog wat terug. Pepijn Knoester kreeg de bal van een halve meter afstand naar zijn hoofd geschoten dat hij met de arm beschermde. Scheidsrechter Roozeboom zag hier een strafschop in die onberispelijk werd benut door Mohammed Taibi: 1-3. Nog geen twee minuten later bracht SVC’08 de marge weer op drie. Fabian Toet krulde de bal uit een vrije trap in de bovenhoek: 1-4.

Na rust was het aan De Zwervers om snel uit de startblokken te schieten. Ronnie Pfeffer scoorde van dichtbij de 2-4. In die fase vlak na rust kwamen er kansen over en weer, maar beide ploegen waren onnauwkeurig in de afwerking. In de overigens sportieve wedstrijd liep Stivan Silva tegen zijn tweede gele kaart aan en kwam De Zwervers met tien man te staan. Toch wist Ronnie Pfeffer het nog spannend te maken door in de vijfenzeventigste minuut uit een counter 3-4 te scoren. SVC’08 reageerde direct. Een mooie combinatie tussen Luca Guariglia Duffy en Robert Kuijper werd door laatstgenoemde afgerond: 3-5. Hiermee was het wel gebeurd voor de gastheren. Yannick Willems en Thomas Hughes brachten de eindscore uiteindelijk op 3-7. Al met al een leuke wedstrijd, waarin in de tweede helft tien spelers uit eigen jeugd op het veld stonden aan SVC’08-zijde.