‘Briljante’ oud-ADO speler Gustavo Hamer viert rentree met doelpunt en assist

Gustavo Hamer (foto) was zaterdag de grote uitblinker bij de door zijn club met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen Stoke City. De geboren Braziliaan, ooit bij de jeugd van ADO Den Haag weggestuurd omdat hij te klein van postuur was, gaf de assist waaruit James Allen de 0-1 kon scoren en bepaalde zelf met een fraai doelpunt de eindstand op 0-2.

Tekst: Peter Petit

Vier weken lang moest de bij de supporters van de Sky Blues immens populaire ‘Gus’ op de tribune de wedstrijden van zijn team in de Britse Championship (Eerste Divisie) nagelbijtend toekijken, maar zaterdag zat zijn zware schorsing van vier wedstrijden vanwege ‘rood’ in de Midlands Derby tegen Birmingham City, er dan eindelijk op.

Clubwatcher

En dat hebben ze bij tegenstander Stoke City geweten! Met een briljante pass bediende de 25-jarige verdedigende middenvelder zijn clubgenoot Allen die de 0-1 voor de ploeg uit Birmingham op zijn naam schreef. Vervolgens was het de beurt aan Hamer zelf. De clubwatcher van City in de lokale krant de Coventry Telegraph beschrijft het doelpunt van Hamer als volgt: ‘De briljante Hamer verdubbelde vervolgens de voorsprong toen hij in de 64e minuut in het vijandelijke stafschopgebied twee man te snel af was, om vervolgens doelman Burke van Stoke met een prachtig schot in de verre hoek te passeren’.

Negen

Hamer had er zelfs nog een ‘droomcomeback’ van kunnen maken, maar met geweldige safe voorkwam doelman Burke een tweede treffer van Hamer. Al met al was het eerste optreden van Hamer na een maand gedwongen rust voor de sportredactie van de Coventry Telegraph goed voor een negen als rapportcijfer.

(Foto: Coventry City)