Daryl Janmaat en Romeo Castelen gehuldigd op KNVB-campus

Afgelopen zondag zijn, voorafgaande aan de interland van Nederland tegen België, op de KNVB-campus in Zeist diverse oud-internationals in het zonnetje gezet door de KNVB, waaronder de voormalig ADO Den Haag-spelers Daryl Janmaat (foto) en Romeo Castelen.

Zij zijn geëerd en werden bedankt voor hun bijdragen aan Oranje. Ook zijn de beide oud-spelers terug te vinden op de ‘Wall of Fame’ in Zeist, een initiatief, waar de voetbalbond in 2019 mee is gestart. Die ‘Wall of Fame’ bevindt zich in Zeist vlakbij de historische beeldentuin.

Daryl Janmaat maakte zijn debuut in Oranje op 7 september 2012 en kwam tot 34 interlands. In mei van dit jaar zette hij een punt achter zijn actieve loopbaan als voetballer en is nu werkzaam als technisch manager bij ADO Den Haag. Romeo Castelen, die tot tien interlands kwam, droeg op 18 augustus 2004 voor de eerste maal het Oranje-shirt. De destijds snelle buitenspeler is tegenwoordig actief als spelersmakelaar.

Bondsridder

Tijdens die bijeenkomst kregen Robin van Persie en Arjen Robben de onderscheiding van het bondsridderschap uitgereikt van Directeur Betaald Voetbal Marianne van Leeuwen. Het bondsridderschap is na het erelidmaatschap de hoogste onderscheiding die de voetbalbond kent.

De oud-internationals waren daarna op uitnodiging van de KNVB aanwezig bij de UEFA Nations League-wedstrijd tegen België.

Lees verder
Net binnen