DUNO-toernooi: Scheveningen pakt na rust winst op sv Nootdorp

||||||||||||||||||||||||||||||

Scheveningen, spelend met enkele invallers omdat de ploeg van John Blok woensdagavond in een oefenduel ook moet aantreden tegen Eerste Divisionist FC Dordrecht, startte het IM Cees IJspelder sr.-toernooi van DUNO tegen zaterdag eersteklasser sv Nootdorp.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

sv Nootdorp kwam sterk uit de startblokken en scoorde al na twee minuten spelen. De treffer van Pim Hulst werd echter geannuleerd wegens buitenspel. In de elfde minuut was het dan toch raak voor de Nootdorpers. Uit een voorzet vanaf de rechterflank van Dirk Kusters werd de bal door Randy Stanneveld verlengd tot in het Scheveningse doel: 1-0.

Na dik een kwartier was sv Nootdorp dicht bij de tweede treffer. AJ Mercera hield koppend balbezit en probeerde met een lob Scheveningen-doelman Björn Benard te kloppen, maar de bal kwam op de lat en werd vervolgens tot hoekschop verwerkt. Na een half uur probeerde Scheveningen het met een vrije trap langs de muur van sv Nootdorp. Doelman Michael de Leeuw redde echter fraai. Twee minuten later zag ook Jop Verhagen de Scheveningen-goalie Bernard ver voor zijn doel staan en probeerde het van afstand, maar nu vloog de bal net over het doel.

Na rust probeerde Georni Elvilia het al snel met een schot, maar de bal zeilde over het Nootdorpse doel. Een vrije trap van Jop Verhagen eindigde twee minuten later in handen van de Scheveningen-doelman. Ook Scheveningen kreeg op ‘een lekkere plek’ een vrije trap te nemen, maar het schot van Georni Elvilia recht voor het doel op zestien meter verdween naast de voor sv Nootdorp goede kant van de paal. Na bijna een uur spelen had Irshan Jagbandhan pech dat zijn inzet via het lichaam van de sv Nootdorp-doelman naast ging.

Vlak daarna viel dan toch de gelijkmaker. De voorzet kwam van Irshan Jagbandhan vanaf de rechterkant en Lex Immers – die zijn debuut bij Scheveningen maakte – scoorde bij de tweede paal de 1-1. Dat was ook gelijk het laatste balcontact van Immers, die na een uur gewisseld werd. Bijna nam Scheveningen gelijk de leiding. Georni Elvilia profiteerde van een verkeerde terugspeelbal van Pim Hulst, maar zijn schot ging voorlangs. Met nog vier minuten op de klok viel toch de tweede Scheveningse treffer. Uit een voorzet van Donovan de Groot tikte Freek van Eijk binnen: 1-2. Op slag van tijd werd het ook nog 1-3. Weer kwam de voorzet van De Groot en na een overstapje bij de eerste, tikte Anouar Zibouh binnen.