Oefenvoetbal: RKDEO pakt regelmatige overwinning op ESTO

|||||||||||||||||||||||||||

RKDEO opende de oefencampagne met een thuisduel tegen ESTO uit Bodegraven. Na een 1-0 stand bij rust, kwam het laatste fluitsignaal met een 2-0 overwinning voor de thuisploeg van trainer Wesley Epskamp.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

RKDEO kreeg al na zes minuten spelen een geweldige mogelijkheid om aan de leiding te komen. Robin Busquet werd binnen het strafschopgebied van ESTO onderuitgehaald en de scheidsrechter wees vervolgens terecht naar de penaltystip. Tommy Simons belastte zich met de elfmetertrap, maar schoot naast.

Halverwege de eerste helft kwamen de gastheren dan toch op voorsprong. Uit een voorzet van Quinten Hellemonds tikte Irian Boeschoten de bal beheerst binnen: 1-0. Zeven minuten voor rust nog een fraai moment voor RKDEO. Een Nootdorpse aanval liep over Olaf Kramer die de opkomende Izzy Rosini vond, maar zijn schot ging voorlangs het ESTO-doel. Het bleef in de eerste helft dus bij 1-0,

RKDEO-trainer Wesley Epskamp wisselde in de pauze liefst zeven spelers. Al binnen vijf minuten wist de thuisploeg de marge te verdubbelen. Na een goede combinatie met Hidde Collee liet Irian Boeschoten de bal via een tikje achterwaarts in het Bodegraafse doel verdwijnen: 2-0.

In het laatste kwartier voor beide teams nog een mogelijkheid om tot scoren te komen. Een schot van één van de EST-voorwaartse ging voor langs het RKDEO-doel, maar er was niemand van de bezoekers om binnen te glijden. Bij een korte hoekschop van Tony Suarez op Hidde Collee, kreeg Suarez de bal terug en vond bij de tweede paal Jack Doorschodt, die echter naast kopte. Het bleef dus bij die 2-0 stand.