Oefenvoetbal: Doeltreffend DHC scoort achtmaal tegen Stompwijk’92

De hoofdmacht van DHC oefende dinsdagavond uit bij zondag derdeklasser Stompwijk ’92. Vooral na de rust werd er veelvuldig gescoord. Na een 0-2 ruststand kwam het (iets vroegtijdige) eindsignaal bij 1-8.

Tekst: Wicher Schreuders

In het eerste half uur hield de thuisclub met veel moeite nog stand en bleef het 0-0, ondanks dat DHC voortdurend op de heft van de tegenstander speelde en veel kansen kreeg op de openingstreffer. Pas na iets meer dan een half uur wist Jordy Brouwer te scoren. Kort voor het rustsignaal zorgde een door Joey Emmerink goed ingeschoten penalty voor de 0-2. Die tussenstand was geen weergave van de krachtsverhoudingen in het veld.

Viermaal

Na de rust kon Stompwijk’92 bij een uitval zelfs nog scoren: 1-2. Maar daarna kwam de doelpuntenmachine van de ploeg van trainer Arie van der Padt (foto) op gang. Eerst zorgde Jordy Brouwer voor de 1-3. Vervolgens scoorde Jessy Nauman in vijf minuten tijd maar liefst driemaal en daarmee was het 1-6. Ietsje later maakte de ingevallen Max Otten vanaf links op schitterende wijze de 1-7 door de bal in de verre bovenhoek te plaatsen. Vervolgens was het weer Jessy Nauman die zijn vierde van de avond op zijn naam bracht: 1-8. Op verzoek van de thuisclub floot de scheidsrechter vervolgens maar enige minuten voortijdig af.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder