Versterkte degradatie tweede klasse: de mening van Ronald Hes (1)

Die versterkte degradatie moet binnen twee seizoenen gerealiseerd worden. De KNVB wil vanaf het seizoen 2024-2025 zestien tweede klassen in Nederland. Versterkte degradatie is de enige manier om de piramide op orde te krijgen.

In die tweede klassen wordt het dan ook aanpoten. Daar wordt handhaving een hele klus, omdat in beide seizoenen drie teams extra de gang naar een lagere klasse maken.

Rondje

Haaglanden Voetbal maakt een rondje langs de velden bij huidige trainers in die tweede klasse. Ditmaal de mening van Ronald Hes (foto), hoofdtrainer van zaterdag tweedeklasser Vitesse Delft.

Een versterkte degradatie, dat wordt voor een trainer, werkzaam in de tweede klasse, twee seizoenen een zware klus. ,,De KNVB heeft eindelijk een beslissing genomen”, zegt Ronald Hes. ,,Het heeft even geduurd, maar de KNVB is geen bedrijf dat beslissingen neemt.”

Dat wordt vanaf het begin knokken tegen degradatie. Zal het spel veelal niet ten goede komen, het resultaat is heilig. Hoe kijk jij daar tegenaan? Hes: ,,Ik denk dat de competitie alleen maar spannender gaat worden, dus ik zie daar geen nadelen in.”

Duidelijker

Dit alles in het kader van de nieuwe piramide in het amateurvoetbal. Voor veel clubs – en trainers – zal het – bij een eventuele degradatie – weer een stap terug zijn. Is zo’n nieuwe piramide een goede zaak voor het amateurvoetbal? Hoe kijk jij daar tegenaan? ,,Ik denk dat het allemaal een stuk duidelijker gaat worden voor iedereen. Daarom is het volgens mij een goede zaak voor het amateurvoetbal”, aldus Ronald Hes.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder