Haaglanden Voetbal denkt aan eigen toernooi in aangepaste vorm

De vooruitzichten op de korte termijn zijn wat het voetbal betreft niet veelbelovend. De lockdown geldt nog tot 9 februari en ook daarna is het maar afwachten of het mogelijk wordt. Gelet op de ontwikkelingen mogen de verwachtingen niet te hoog gespannen zijn.

Bovendien, zodra er versoepelingen komen, zullen de trainers met hun selecties zeker een week of vier à vijf nodig hebben om fatsoenlijk te trainen en wat oefenduels af te werken. De KNVB zal na 9 februari nadere mededelingen doen of en zo ja op welke wijze een eventuele competitie kan worden afgewerkt.

Haaglanden Voetbal Toernooi

Haaglanden Voetbal kent jaarlijks haar grote toernooi voor alle leeftijdscategorieën. Afhankelijk van de besluitvorming van de KNVB en de ontwikkelingen met het coronavirus denkt de organisatie er voorzichtig aan om mogelijk eind maart, april en mei het Haaglanden Voetbal Toernooi te houden voor standaardteams in een aangepaste vorm (of eventueel als dat mogelijk is alleen in april en mei). Bijvoorbeeld in poules of volgens het systeem van de Nations League.

Eigen omgeving

Wij denken dan – zoals gebruikelijk – aan toernooien voor de clubs uit de divisies t/m tweede klasse en een toernooi voor de derde- en vierdeklassers. Interessante duels tegen clubs uit de eigen omgeving en hopelijk ook een mogelijkheid voor clubs om tegen die tijd weer publiek (gedoceerd?) toe te laten.

Reageren

Het blijft voorlopig even afwachten, hoe de ontwikkelingen zijn met het coronavirus, de besluitvorming van de KNVB en de interesse van de clubs om met hun standaardteam deel te nemen. Clubs kunnen uiteraard reageren en zelf ook voorstellen doen (toernooi@haaglandenvoetbal.nl) . Tegen de tijd dat er meer duidelijk is, zal Haaglanden Voetbal direct contact opnemen met alle clubs in de regio.

Het spreekt voor zich dat wij met vertegenwoordigers van deelnemende clubs eerst om tafel zullen zitten om wensen en suggesties te bespreken, als het zover komt!

© Haaglanden Voetbal

Lees verder