Warming-up zaterdag 2C: Belangen bij SVC’08-Vitesse Delft zijn groot

Vanavond staan op het Oostersportpark SVC’08 en Vitesse Delft tegenover elkaar. De belangen zijn voor beide clubs groot, maar wel tegengesteld.

Tekst: Ton Beije

Waar Vitesse Delft zich in de strijd bovenin geen verlies kan permitteren, doet SVC’08 er goed aan de volle buit in eigen huis te houden om weg te kunnen komen uit de gevarenzone.

Vitesse Delft staat derde en heeft drie punten minder dan nummer twee DSO. Bij winst nestelt de ploeg van trainer Ronald Hes zich naast de Zoetermeerders, op vijf punten van UVS. Afgelopen zaterdag rekenden de Delftenaren op Tanthof-Zuid nog af met Kagia (2-0), al ging dat niet eenvoudig. SVC’08 kwam niet in actie. De formatie van Jeffrey Frijters (foto) kan dus fris aan de start verschijnen.

Scherpst

In voorgaande wedstrijden op het Oostersportpark werd er altijd op het scherpst van de snede gespeeld. Gelet op de belangen zal dat vanavond niet veel anders zijn. Frijters speelt paaszaterdag met zijn ploeg weer thuis en dan komt DSO op bezoek. SVC’08 kan dus twee duels op rij de borst nat maken. Vitesse Delft wacht zaterdag de uitbeurt bij Westlandia.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder