Zondag 1B: Uitduel van sv Den Hoorn bij Hillegersberg haalt einde niet

sv Den Hoorn leek op een ruime overwinning af te stevenen tegen Hillegersberg, maar moet nog even wachten tot het de punten daadwerkelijk bijgeschreven kunnen worden. Het duel werd al vroeg in de tweede helft gestaakt.

Al binnen een minuut kwam sv Den Hoorn op een 0-1 voorsprong door een treffer van Robin Zwartjens. Kort daarna kregen de bezoekers een strafschop en de keeper van Hillegersberg een rode kaart. De trainer van Hillegersberg wisselde meteen vijf spelers. De vlam sloeg in de pan en ook de trainer van de Rotterdammers kreeg rood. Bij rust was de stand al opgelopen naar een 0-5 voorsprong. Robin Zwartjens, Maurizio Marinacci (2x) en Tjebbe Baggerman namen de productie voor hun rekening.

Rustiger

In de tweede helft wilde Hillegersberg dat sv Den Hoorn het een stuk rustiger aan ging doen. Trainer John Hage (foto) gaf met de ruime voorsprong een aantal spelers rust, maar weigerde om zijn team te verzoeken om de bal alleen nog maar rond te spelen. Een derde rode kaart volgde nadat een speler van de thuisploeg met gestrekt been in kwam. Bij Hillegersberg, dat nog met negen man op het veld stond, viel opeens de ene speler na de andere uit vanwege een blessure. Met nog maar zes man op het veld kon de arbiter niets anders doen dan de wedstrijd staken in de 53e minuut.

Bizar

Trainer John Hage vond het een bizarre speelavond en gaf aan nog nooit zoiets in zijn carrière te hebben meegemaakt. Natuurlijk baalde hij ook dat er weer een doordeweekse avond verloren zou gaan om de laatste dertig minuten uit te spelen van een al gewonnen wedstrijd.