Mirte van Koppen (DSVP) met Oranje O16 gelijk tegen Frankrijk

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar heeft vorige week het tweede en laatste duel tijdens het Mondial Football Montaigu Tournament gelijkgespeeld. Tegen gastland Frankrijk bleef de ploeg van Janneke Bijl steken op 1-1. Veerle Buurman maakte in La-Roche-sur-Yvon de enige Nederlandse treffer.

In het Oranje-team stond DSVP-speelster Mirte van Koppen (foto staand derde van links) in de basis. Zij werd na een uur spelen gewisseld voor Elkie Oudejans. De KNVB-coach koos tegen Frankrijk bijna voor een compleet nieuw elftal ten opzichte van woensdag tegen Noorwegen (2-2). Slechts drie speelsters stonden twee dagen eerder ook in de basis.

Start

Na amper twee minuten was het dankzij een klutsgoal van Effa Effa Chancelle 1-0 voor de Fransen. Aanvallend bracht Onder 16 in de eerste helft te weinig. Desondanks kreeg de ploeg goede kansen op de 1-1. Lyanne Iedema schoot een vrije trap gevaarlijk in het zijnet en een treffer van Bo van Egmond werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Indrukken

,,Het was een intensieve week voor de meiden, met veel indrukken. Dit is de beste manier voor ze om te ervaren wat topsport inhoudt. We stomen ze klaar voor het Nordic Tournament in de zomer en uiteindelijk voor Onder 17 wanneer ze gaan strijden voor een plek op het EK”, aldus coach Janneke Bijl na afloop tegen OnsOranje.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: KNVB Media)

Lees verder