Zaterdag 2C: Vitesse Delft in doelpuntrijk duel langs Soccer Boys

In een rommelige partij, waarin beide ploegen met veel inzet speelden en het spel dien ten gevolge vele malen van achter naar voor en omgekeerd van voren naar achteren werd verplaatst, ontstond er spannende wedstrijd met een merkwaardig scoreverloop: 3-4.

Tekst: Niek Praagman

De strijd was nauwelijks begonnen of Norvin Mercera (foto) scoorde het eerste doelpunt en bracht Vitesse Delft daarmee op een 0-1 voorsprong. Het duurde hierna iets langer, maar in de elfde minuut werd de bal uit een hoekschop knap door Levi Schut ingekopt en de Delftenaren stonden met 0-2 voor.

In de twintigste minuut werd Duncan Sjerp op onreglementaire wijze gevloerd in het strafschopgebied met een strafschop tot gevolg. Sjoerd van der Kolk schoot de bal wel hard, maar niet zuiver in en zo werd deze kans werd verzilverd.

Buitenspel

Alhoewel er niet al te fanatiek werd gespeeld ontstonden er geregeld kansen, met name voor Vitesse Delft, met als eerste gevolg dat na dik een half uur spelen een doelpunt van Vitesse Delft terecht vanwege buitenspel werd afgekeurd. Vijf minuten voor rust was er een spectaculaire redding van doelman Kawa Hisso van de bezoekers, waarna de spelers aan de thee mochten met een 0-2 voorsprong.

Spurten

Na de pauze leek Soccer Boys direct naar het Vitesse Delft-doel te spurten, maar werd daarin tegengehouden door de Delftse verdediging, die op haar beurt de bal op fraaie wijze naar Norvin Mercera stuurde en die scoorde direct de 3-0. De wedstrijd leek gespeeld, maar dat was slechts schijn. In de 54e minuut werd een hoge voorzet van Soccer Boys losgelaten door Kawa Hisso en daar wist Soccer Boys wel raad mee: 1-3. En alsof het nog niet genoeg was wist Norvin Mercera na een uur spelen de stand op 1-4 te brengen. Vlak daarna werd een verdediger van Soccer Boys bestraft met een rode kaart en Vitesse Delft leek op rozen te zitten.

Rebound

Plotseling leek de wedstrijd weer op te vlammen toen de doelman van Soccer Boys op kundige wijze de aanval van Vitesse Delft wist af te breken. In de 79e minuut kwam Gigi Vermeer de enigszins geblesseerde Sjoerd van der Kolk vervangen. Direct daaropvolgend werd uit een voorzet de bal door Soccer Boys ingekopt en was de stand opeens 2-4. Vervolgens werd aan Delftse zijde Norvin Mercera gewisseld voor Richomar Richards. En dat leek direct succes te geven bij een volgende tegenaanval van Vitesse Delft, maar de afrondende kopbal van Vermeer ging langs de voor Vitesse Delft verkeerde kant van de paal. En of dat nog niet genoeg was, werd aan de andere kant werd doelman Hisso na een redding toch nog in de rebound gepasseerd: 3-4. Gelukkig voor Vitesse Delft was de speeltijd vrij snel daarna voorbij en kon de ploeg van Ronald Hes toch met de drie punten naar huis na een duel met een merkwaardig scoreverloop.