Zaterdag 2C: Vitesse Delft moet diep buigen voor koploper UVS

Vitesse Delft wilde op sportpark Kikkerpolder in Leiden gastheer en koploper UVS graag pijn doen. Het team van trainer Ronald Hes is daar niet in geslaagd en moest met een 4-1 nederlaag terug naar Delft.

De eerste echte kans in de wedstrijd was voor UVS, maar het leverde niets op. Vlak daarna moest aan de andere kant de doelman van UVS gestrekt naar de bal op een schot van Duncan Sjerp. Na krap een half uur spelen nam UVS dan toch de leiding door een treffer van Thijs de Roy van Zuydewijn, na afloop door de thuisploeg uitgeroepen tot ‘man of the match’: 1-0.

In het verdere verloop van de eerste helft werd er zeer scherp door beide teams gevoetbald. UVS moest de flater tegen Berkel wegspelen en Vitesse Delft wilde terugkomen in de strijd om de bovenste plaatsen. Vlak voor de rust moest ook de scheidsrechter even de aanvoerders bij elkaar roepen.

Scherp

In de tweede helft ging Vitesse Delft op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook zeker de kans hiervoor, maar de uitvallen van de gastheren waren zeer scherp. Na bijna een uur spelen kreeg UVS een strafschop, die echter gestopt werd door doelman Marco Bergen Henegouwen.

In de 65e minuut weer een uitval van UVS en werd het 2-0 door invaller Enrico Geus. Binnen twee minuten kreeg Vitesse Delft misschien wel de beste kans voor de 2-1, maar Nasreddine Harrass (foto) miste. Toch maakte Levi Schut via een kopbal uit een hoekschop de 2-1. Dus ging Vitesse Delft op zoek naar de gelijkmaker. Nasreddine Harrass en Duncan Sjerp kregen kleine kansen op de 2-2, maar doordat Vitesse Delft vol op de aanval speelde maakte in blessuretijd Raul Dubbeldeman namens UVS 3-1 en Ruben Leuring zelfs nog de 4-1.

UVS kan zich opmaken voor de beslissende wedstrijd tegen DSO en Vitesse Delft krijgt Berkel thuis en zal dan de derde plek veilig moeten stellen voor de derde periode in deze klasse.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder