Concordia heeft in Diana Pereira nieuwe hoofdtrainer vrouwenteam

Komend seizoen is Diana Pereira (foto) de nieuwe hoofdtrainer van Concordia Vrouwen 1. Zij neemt het stokje over van Laurens Sandell, die twee jaar geleden een start heeft gemaakt met het seniorenvrouwenvoetbal bij Concordia. Sandell laat een prima niveau en een mooie organisatie achter voor zijn opvolgster.

Diana Perira, geboren en getogen in Brabant, is van jongs af aan al gek van het spelletje. De studie bracht haar naar Delft waar ze lid werd bij Ariston’80 en Tutor (futsal). Bij Ariston’80 was ze jarenlang speelster van het eerste vrouwenteam en is ze ook bestuurslid en TC-lid geweest. Tevens heeft ze daar ook drie jaar training gegeven aan de selecties van vrouwen 2 en 3.

Avontuur

In 2020 is zij vervolgens met Laurens Sandell het avontuur aangegaan om bij Concordia een volledige vrouwen- en meidentak op te zetten. Zij is bij de club begonnen als hoofdtrainer MO19. In haar eerste seizoenen bij Concordia is zij gelijk goed betrokken geraakt bij de club. Samen met haar assistent Sara Peters heeft zij vorig jaar haar trainersdiploma UEFA-C behaald. Naast de uren op het voetbalveld is Diana Pereira werkzaam als educator in Museum Prinsenhof Delft.

Plan

Sierk Coolsma, voorzitter Concordia: ,,Wij zijn zeer trots dat het vrouwenvoetbal bij Concordia zo’n stormachtige ontwikkeling doormaakt. Het stokje overnemen van Laurens Sandell door Diana Pereira was het oorspronkelijke plan. Toen Diana twee jaar geleden naar Concordia kwam, hebben we de afspraak gemaakt dat ze eerst haar trainersdiploma zou gaan halen, de MO19-1 zou gaan trainen en coachen en veel zou gaan leren van Laurens als hoofdtrainer. In twee jaar tijd hebben we een mooie groei doorgemaakt. Er zijn veel eigen jeugdspeelsters ontwikkeld en Diana is hierbij betrokken geweest. Zij kent dus ook alle meiden die door zullen stromen vanuit de jeugd. Diana zal komend seizoen geassisteerd worden door Vicky Schnitzler. Zij is sinds haar jeugd al lid van Concordia. Wij wensen Diana en Vicky heel veel succes en plezier met deze nieuwe uitdaging. Wij willen Laurens bedanken voor zijn tomeloze inzet bij Concordia Vrouwen de afgelopen twee jaar en daarvoor bij de mannenselectie. Hij blijft gelukkig verbonden aan Concordia bij het jeugdteam van zijn dochter en als ‘mentor’ voor Diana.”

Uitdaging

Diana Pereira: ,,Het is ontzettend fijn dat Concordia mij de kans en mogelijkheden geeft om mij verder te ontwikkelen als voetbaltrainer. Dit seizoen heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad bij de MO19-1. Ondanks dat ik dit team ga missen, kijk ik uit naar de nieuwe uitdaging. Mijn kennis en ervaring, die ik zelf heb opgedaan als speelster en trainer, zal ik gebruiken om komend seizoen het eerste vrouwenteam weer een stapje hoger te brengen. Tegelijkertijd werk ik met een groep enthousiaste Concordianen samen om het vrouwen- en meidenvoetbal bij Concordia te laten groeien en naar een hoger niveau te tillen. Laat het nieuwe seizoen maar komen!”

Het bestuur is nu op zoek naar een bevlogen en enthousiaste opvolger voor Diana bij de MO20 (nu nog MO19).

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Roeland Heuff)

Lees verder