Vrouwenvoetbal: Winst voor FC ’s-Gravenzande en Sportclub Monster

In de 2e klasse moest DSVP haar meerdere erkennen in Jodan Boys. Sportclub Monster verloor een niveau lager de streekderby van FC ’s-Gravenzande. Ook Maasdijk was aan de winnende hand tegen hekkensluiter Concordia.

Tekst: Roland van der Linden

2e klasse B

Jodan Boys – DSVP

DSVP nam het in Gouda op tegen lijstaanvoerder Jodan Boys. De thuisploeg was net te sterk voor de vrouwen uit Pijnacker. Na negentig minuten voetballen stond een 2-1 eindstand op het bord.

3e klasse E

Sportclub Monster – FC ’s-Gravenzande

Beide teams hadden een sterke openingsfase en tikten de bal goed rond. Sascha Meijer opende de score voor de thuisploeg. Een paar minuten later was het 1-1. Een vrije trap ging via een speelster van Sportclub Monster het eigen doel in. Ook in de tweede helft kon Sportclub Monster als eerste het doel vinden. Uit een vrije trap was Sascha Meijer opnieuw trefzeker: 2-1. Weer waren de bezoeksters in staat de stand gelijk te trekken. Merel Moor zorgde voor de 2-2. Tien minuten voor tijd schoot Romy van Velden FC ’s-Gravenzande naar de winst: 2-3. Na de wedstrijd nam de ploeg uit ’s-Gravenzande afscheid van zes speelsters, die komend seizoen niet meer voor de club in actie zullen komen.

Maasdijk – Concordia

Concordia speelde een prima partij tegen vv Maasdijk, maar stond na afloop met lege handen. Maasdijk nam tegen de club uit Delft een 2-0 voorsprong. Concordia bleef voetballen ondanks de achterstand en kwam terug tot 2-1 na een treffer van Zoë Gerritsen. Concordia kreeg meer kansen, maar de bal wilde er voor de rust niet in.

In de tweede helft viel al snel de 2-2. Een schot van Gerritsen werd nog gestopt door de keepster van Maasdijk, maar in de rebound schoot Terra Primatesta de gelijkmaker binnen. Concordia kwam zelfs door een treffer van Lissy van der Drift op 2-3, maar moest in de slotfase alsnog twee tegentreffers incasseren: 4-3. Namens Maasdijk waren Danique van den Berg, aanvoerster Lizzy Steentjes, Joyce Groenewegen en Sanne Beishuizen trefzeker.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder