Warming-up nacompetitie 1e/2e klasse (zo): HVV en RKDEO gaan voor promotie

Twee clubs uit onze regio maken nog kans om komend seizoen, als zij overstappen naar het zaterdagvoetbal, te kunnen beginnen in de eerste klasse. HVV, dat net de titel aan Wippolder moest laten en het Nootdorpse RKDEO.

Tekst: Ton Beije

DONK – RKDEO

RKDEO legde dit seizoen beslag op de vierde plaats en dat leverde ook een plek op in de nacompetitie. De ploeg van trainer Wesley Epskamp (foto) deed in de competitie in een cruciale fase HVV de das om. In de laatste wedstrijd van het seizoen kreeg ook Wippolder het niet cadeau. RKDEO hield lang stand in dat duel op De Pauwmolen, maar Wippolder trok in de slotfase alsnog aan het langste eind en gaat de eerste klasse in.

De Nootdorpers hebben die kans ook nog en beginnen de nacompetitie met een uitbeurt in Gouda tegen DONK, dat speelde in de tweede klasse C. DONK sloot de competitie knap af op een tweede plaats. Om 14.00 uur beginnen DONK en RKDEO aan hun duel.

HVV – KDO

HVV krijgt op eigen veld KDO uit De Kwakel op bezoek. HVV leek dit seizoen lang op de titel af te stevenen, met Wippolder dat echter wel steeds dichterbij kwam en in de eindfase nauwelijks punten verspeelde. Wippolder kwam aan de leiding, na de nederlaag van HVV bij RKDEO, en heeft die niet meer afgestaan.

HVV krijgt opnieuw een kans om volgend seizoen met trainer André Wetzel (die weer een jaar bijtekende) in te stappen in de zaterdag eerste klasse (ook de Kroonleeuwen maken de overstap). Kan HVV, dat zo dicht bij de titel was (Wippolder scoorde pas vlak voor tijd de winnende tegen RKDEO), zich nogmaals opladen voor de nacompetitie? Zondag mag de ploeg het laten zien aan het thuispubliek.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder