Nacompetitie zaterdag 1e/2e klasse: Vitesse Delft komt iets te kort

Heel veel Delftenaren waren naar Papendrecht gekomen om hun team aan te moedigen. Het was warm en de wedstrijd was een slijtageslag. Het is Vitesse Delft niet gelukt verder te gaan in de nacompetitie om plekje in de eerste klasse. Toch zal trainer Ronald Hes (foto) na afloop de spelers hebben gecomplimenteerd met het goede seizoen en de geweldige inzet in deze wedstrijd.

Tekst: Arjen van der Heijden

Papendrecht won met 4-2, maar er is veel meer te zeggen over deze wedstrijd. De praatgrage scheidsrechter Mats Blaak wilde opzichtelijk een ‘mannelijk’ duel en liet veel gaan. Dat is mooi, maar er zijn wel eens situaties waarbij opgetreden móét worden, zoals bij de karatetrap van Jillroy Ruis, waarmee Duncan Sjerp vlak voor rust zwaar geblesseerd uit de wedstrijd werd geschopt. De scheidsrechter toonde slechts de gele kaart.

Randje

Ook zijn assistenten verkeerden niet in blakende vorm. Papendrecht anticipeerde beter op de werkwijze van de scheidsrechter en ging stevig de duels aan, het randje opzoekend. Vervelend, maar verliezen doe je natuurlijk niet alleen door de kwaliteiten van het arbitrale trio.

Vitesse Delft begon de wedstrijd rustig, timide, leek het wel. Pas op eigen helft werd de tegenstander opgevangen. Bij balverovering in de verdediging werd vervolgens het middenveld overgeslagen en volgde een lange bal op de eenzame spits Norvin Mercera. De kracht van Vitesse Delft ligt bij het combinatievoetbal via het middenveld, maar dat kwam niet uit de verf.

Druk

Papendrecht zette direct druk op de Delftse verdediging en soepel combinerend werd het doelgebied bereikt. Vrijwel alle Papendrecht-aanvallen gingen over links, waarbij George Tomas de Brito de man was, die vrijwel foutloos zijn medespelers bereikte met korte passjes en slimmigheidjes in de persoonlijke duels.

De eerste helft speelden de bezoekers afwachtend en lieten het initiatief aan Papendrecht. Dat leidde tot wat mogelijkheden en al in de vierde minuut werd de rechterverdediging van Vitesse Delft uit elkaar gespeeld, wat resulteerde in een schot van George Tomas de Brito hoog in het doel: 1-0.

Initiatief

Papendrecht hield het initiatief, maar Vitesse Delft kwam iets meer aan aanvallen toe, zonder echt gevaarlijk te worden. Duncan Sjerp zette goed door over rechts, liet enkele Papendrecht-spelers achter zich en gaf een harde, lage voorzet die door Papendrecht-verdediger Lilroy Ruiz in eigen doel werd geschoten: 1-1.

De ploeg van Ronald Hes bleef drukken, maar een dieptepass zorgde voor weer een tegendoelpunt via Jorden van Ek: 2-1. Een voorzet van Jeroen Lathouwers eindigde op de lat en Vitesse Delft ging wat beter combineren. Een uitval over rechts zorgde toch weer voor een doelpunt, nu van Lorenzo van Wijk: 3-1.

Er moest uit een ander vaatje worden getapt: Koen de Vries en Nasreddine Harrass kwamen in het veld en Vitesse Delft heerste gedurende de gehele tweede helft. De angst was verdwenen, duels werden nu wel gewonnen en er werd in zeer hoog tempo gecombineerd. Het Vitesse Delft van voor de winter. Er waren kansen en mogelijkheden, maar het zat niet mee.

Scrimmage

Bij een scrimmage na een corner kon Levie Schut van dichtbij inschieten: 3-2. De jacht op Papendrecht was nu geheel geopend. Schoten werden geblokt, kopballen gingen maar nét naast en een voorzet van Mitchel Gronsveld eindigde op de lat. En dan zul je het altijd zien: uit een uitval scoorde Papendrecht via Arjen Dop het vierde doelpunt: 4-2. Een was de droom voor de Delftenaren definitief voorbij.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder