‘De overblijfselen’ zondagvoetbal voor seizoen 2022-2023

Nu de nacompetitie is aangevangen, kan voorzichtig gestart worden met het vooruitkijken naar komend seizoen. Al eerder publiceerde Haaglanden Voetbal een artikel over de nieuwe vijfde klasse in het zaterdagvoetbal. Nu is het de beurt aan het zondagvoetbal.

Tekst: Roland van der Linden

Clubs die uitkwamen in de eerste klasse of lager konden tot 30 september 2021 een verzoek indienen om – horizontaal – over te stappen van speeldag. Veel verenigingen uit deze regio maakten gebruik van deze mogelijkheid om over te stappen naar het zaterdagvoetbal.

Ook in de rest van het seizoen besloten diverse verenigingen de stekker uit de zondagselectie te trekken of onderaan te beginnen in het zaterdagvoetbal. Verrassend was dan ook de aankondiging van HBSS uit Schiedam, dat het met een zondagteam gaat starten in het nieuwe seizoen.

Zondag 3e klasse

De zondagafdeling van Voorschoten’97 miste de kans op promotie door een nederlaag tegen Oosterhout en zal komend seizoen dus nog te bewonderen zijn in derde klasse. Ook Taurus en SVH zullen acteren op dit niveau. Vanuit Rotterdam lijkt alleen HWD overgebleven te zijn. Steeds Hooger maakte recent bekend ook de overstap naar de zaterdag te maken.

Zondag 2e klasse

Geen enkele club uit deze regio zal komend seizoen uitkomen in de tweede klasse. Uit 2D blijven alleen de Rotterdamse clubs COAL, VFC en Antibarbari over. De laatste club heeft nog kans op promotie en speelt in de tweede ronde tegen HVV. Overige clubs uit West II op dit niveau zijn Altior dat in 2C uitkwam en het uit 1A gedegradeerde ROAC.

Zondag 1e klasse

Of er in de eerste klasse nog clubs uit West II uitkomen is afhankelijk van de nacompetitie. Het Haagse TAC’90 vecht nog om haar plaats in de hoofdklasse te behouden. Daarnaast speelt ook het Leidse FC Boshuizen in het competitietoetje met als doel promotie naar diezelfde hoofdklasse.

Kort overzicht

3e klasse: Voorschoten’97, SVH en Taurus

2e klasse:

1e klasse: TAC’90 (bij degradatie)

Hoofdklasse: Westlandia, HBS, RKAVV en evt TAC’90

3e divisie: Quick

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder