Reacties op artikel ‘De drie ‘O’s van de KNVB

Haaglanden Voetbal publiceerde eerder een artikel van Cees van der Pol getiteld ‘’De drie ‘O’s van de KNVB: Onnadenkend, Oververmoeid, Onverantwoord”. Daarop zijn diverse reacties binnengekomen.

Ton van der Starre, voorzitter van Die Haghe reageerde: ,,Volledig eens met de strekking van het verhaal. Wat er dit seizoen allemaal is gebeurd qua competitieverloop is ronduit absurd. Van een eerlijk verloop is sowieso geen sprake geweest. Daarnaast werd er nogal slordig met de gezondheid van de spelers omgegaan. In de nacompetitie hetzelfde verhaal. Zonder overleg de speeldagen wijzigen, clubs en spelers op zeer hoge kosten jagen terwijl het niet nodig is.”

Van der Starre heeft met zijn club inmiddels ‘geluk’ dat het duel dinsdagavond in Almere tegen Waterwijk is uitgesteld en nu komende zaterdag wordt gespeeld. Maar die maatregel komt door een toegewezen protest door de KNVB bij een andere belanghebbende wedstrijd.

Geen inspraak

Pieter van Veen, bestuurslid van de BAV: ,,Een bijzonder goed verhaal, alleen in de bossen van Zeist denkt men hierover helaas anders. Er is totaal geen inspraak meer van mensen met kennis. Luistert de KNVB nog wel naar de ledenraad en naar de BAV en anderen die kennis hebben. Want wat geschreven is in het artikel is wel de praktijk.” Ronald Stok voegt er simpel aan toe, dat er nog twee ‘O’s vergeten zijn: ,,Voeg er ook nog maar bij Onprofessioneel en Onlogisch.”

Suggestie

Mark Valstar, bestuurslid wedstrijdzaken van vv Naaldwijk doet Wicher Schreuders, lid van de ledenraad van de KNVB nog een suggestie: ,,Nodig alle ledenvertegenwoordigers zonder KNVB-mensen maar een keer uit en dan zullen we onze ledenraadvertegenwoordigers vertellen hoe we tegen zaken aankijken. Ik kan behoudens dit nog wel een tiental punten aangeven, waar de KNVB de plank misslaat. Als je dan naar de KNVB belt, dan zijn het de ledenraadvertegenwoordigers die hiervóór waren. Met andere woorden ‘als vereniging heb je zelf besloten om het zo te doen’. Wanneer worden die plannen dan voorgelegd aan de verenigingen?”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder