Ariston’80 kijkt met eerste en tweede team terug op prima seizoen

De Delftse studentenclub Ariston’80 is dik tevreden over het seizoen. Trainer Martin de Graaf: ,,Het tweede presteert het onmogelijke en promoveert naar reserve eerste klasse. Het eerste eindigde met acht punten voorsprong op de P/D-plekken voor handhaving in de derde klasse.”

Het tweede haalde in de reguliere competitie een periodetitel binnen en mocht dus aantreden voor promotie naar de reserve eerste klasse. In de eerste wedstrijd moest uitgespeeld worden tegen Brielle 2. Onder leiding van trainer Joey Weijne (schoonzoon van hoofdtrainer Martin de Graaf) en met steun van de meegereisde supporters aan de nacompetitie werd een 1-0 achterstand ongedaan gemaakt en werd door treffers van Timo Warmenhoven en Sam Randeraad alsnog met 1-2 gewonnen en een plaats in de tweede ronde veroverd.

Finalewedstrijd

De finalewedstrijd was op het veld van Excelsior Maassluis tegen Nieuwenhoorn 2. De winnaar zou promoveren en de verliezer kreeg nog een herkansing. Martin de Graaf: ,,Maar heren 2 van Ariston’80 voelde helemaal niets voor zo’n herkansing en wilde het karwei gelijk afmaken. Hetzelfde scenario als bij Brielle gebeurde. Weer 1-0 achter en weer door uitstekend positiespel, geduld en op karakter werd de 1-1 gemaakt door Kenneth Brouwer en uiteindelijk de winnende 1-2 door een prachtige kopbal van Stan van Hooft.”

Nadat het eerste zich dus al veilig speelde een uitstekend resultaat van het tweede (foto), dat samen met trainer Joey Weijne, bezig aan zijn eerste jaar bij de club, kan terugkijken op een mooi seizoen met goed voetbal, saamhorigheid en op karakter werd ook de promotie afgedwongen.

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder