Stad Delft Bokaal (poule B): Wippolder sluit de eerste trainingsweek goed af

Ook de selectie van de kersverse (zaterdag) eersteklasser Wippolder heeft de eerste trainingsweek erop zitten. Met een aantal trainingen een onderlinge oefenwedstrijd en de eerste twee verkorte wedstrijden voor de Stad Delft Bokaal kijken de Delftenaren terug op een prettige start.

Zoals bij de meeste clubs zijn ook bij Wippolder nog niet alle spelers terug van vakantie. Desondanks werkten zo’n dertig spelers de eerste oefeningen af en stond voor dinsdagavond een eerste krachtmeting op het programma in de strijd om de Stad Delft Bokaal.

Wippolder – DHL

Wippolder speelde een goede eerste wedstrijd tegen gastheer DHL en won vrij eenvoudig met 4-2 door doelpunten van Quinten Hellemons (foto), Noah Biemans en twee keer Daley Uythof. Bij een 3-0 voorsprong kreeg DHL twee keer in korte tijd een penalty, waarna Wippolder alsnog afstand nam met een vierde treffer.

DVC -Wippolder

De tweede wedstrijd startte direct na de eerste wedstrijd en onder andere daarom koos trainer Mark Moen ervoor om een nagenoeg geheel andere formatie het veld in te sturen. Wippolder probeerde in de eerste helft het spel te maken, maar was slordig in de passing. Na vijf minuten spelen kreeg het daarnaast ook een tegendoelpunt te verwerken na een misverstand in de verdediging. Melvin Legierse zette DVC met een schuiver op 1-0.

Het duurde even voordat Wippolder orde op zaken kon stellen. Vlak na rust zette Bud de Bree snelheidsduivel Tim Lotters diep weg. Lotters legde de bal direct goed voor, waardoor Marco van Trier de 1-1 kon binnenschieten. Een kleine tien minuten later was het Yannick Prade, die Wippolder naar de overwinning kopte. De bal werd vanaf de zijkant goed beoordeeld en hard raak gekopt: 2-1

DHL – DVC

DHL en DVC streden om de laatste plek op het finale weekend. In een duel met veel strijd en inzet van beide kanten scoorde DHL als eerste (0-1).  In de tweede helft kregen beide teams kansen om te scoren. Mike van Es stuurde met gevoel Melvin Legierse de diepte in. Hij bediende vervolgens Martijn Verheij, die met het hoofd de 1-1 aantekende. DVC zag een goede kans op de 2-1 verloren gaan waarna DHL de winst kon pakken door te profiteren van een persoonlijke fout bij DVC (1-2).

Finale

Doordat DHL de derde wedstrijd vlak voor tijd won van DVC gaat naast Wippolder ook DHL naar de finaledag aanstaande zaterdag. Vanuit de andere poules plaatsten Concordia, Vitesse Delft, Ariston’80 en Full Speed zich ten koste van DHC en SEP.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder