Beker Groep 1 poule 18 | Wippolder wint ook tweede bekerwedstrijd

Na de overwinning op Vitesse Delft moest het Delftse Wippolder aantreden tegen de amateurtak van het Rotterdamse Sparta.

Al na twee minuten spelen kon Wippolder op voorsprong komen. Quinten Hellemons onderschepte de opbouw van Sparta en legde niet zelfzuchtig af op Jordy Krassenburg. De bal werd echter net overgeschoten. Nog geen minuut later openden de bezoekers de score. Een diepe bal werd vanaf het middenveld doorgestoken en de spits van Sparta schoot hard en hoog in 0-1.

Slim

Na ruim een kwartier spelen kwam Wippolder op gelijke hoogte. Krassenburg gaf met links voor, Casper Spaan kopte terug en Lorenzo Dijksman was slim genoeg om een overstap te maken, waardoor de bal bij de ingelopen Daley Uythof (foto) kwam. De aanvoerder nam de bal goed mee en schoof de 1-1 langs de Rotterdamse doelman.

Beide ploegen wilden deze eerste helft graag voetballen en lieten ook bij vlagen zien dit aardig te kunnen. Wippolder kreeg zo’n drie goede kansen en het goede veldspel van Sparta resulteerde in twee goede mogelijkheden.

Wissels

Na rust enkele wissels aan beide kanten en eenzelfde spelbeeld met handige balvaardige spelers voor zowel Sparta als Wippolder. Na ruim een uur spelen opende Wippolder goed en Uythof dribbelde langs drie verdedigers alsof deze er niet stonden. Bij de keeper kon de lepe aanvaller nog net afleggen op de meegenomen Casper Spaan die de 2-1 kon binnentikken bij de eerste paal.

Na deze treffer kreeg Wippolder nog een drietal goede mogelijkheden om de marge uit te breiden. Aan de andere kant moest de verdediging in samenwerking met keeper Koen Buijze twee keer alert zijn op schoten en acties van de Rotterdamse aanvallers. Na negentig minuten stond echter de 2-1 nog steeds op de klok en zal Wippolder met 6 uit 2 wedstrijden net als XerxesDZB doorgaan in de beker. Voor Sparta en Vitesse Delft is het bekeravontuur voorbij voor dit seizoen.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder