Wippolder heeft selectie voor volgend seizoen nagenoeg rond

De technische staf van Wippolder is content, dat de spelersgroep nagenoeg rond is voor het komende seizoen. Aan het begin van het jaar gaven veel selectiespelers al te kennen graag door te willen gaan in de selectie van de zondag tweedeklasser uit Delft.

Inmiddels is duidelijk dat er wederom een goede groep staat om de prestaties van het begin van dit huidige seizoen ook komend seizoen een vervolg te kunnen geven. De nieuwe trainer Mark Moen (foto) looft de spelersgroep. ,,Het is geweldig om de gedrevenheid en het enthousiasme te proeven bij veel spelers. Na deze mindere periode is eenieder zo toe aan het ‘normale leven’ en wil weer lekker voetballen.”

Input

,,Hopelijk gebeurt dat dit seizoen nog en anders gaan wij vol enthousiasme verder werken richting een nieuw seizoen”, gaat Moen verder. ,,Ook de input vanuit de spelersgroep is prachtig om te zien en die gasten willen meedenken om de selectie op sterkte te krijgen.”

Moen heeft samen met assistent Sandro Tarantino en met de hulp van teammanager en Wippolder-kenner Richard Hiep ervoor gezorgd, dat er inmiddels een goede groep klaar staat voor komend seizoen. ,,Ook het meedenken van de overige stafleden en bestuursleden maakt de samenwerking nu al prettig en ook het onderling contact is goed”, aldus.

Mix

De selectie bestaat uit een mix van jong talent uit eigen gelederen en spelers met ervaring. Van keepers tot verdedigers en van middenvelders tot aanvallers, in elke linie is er kwaliteit aanwezig. De meer ervaren spelers Jager, Venema, Van Heijst, Nootenboom, Krassenburg, Uythof en Sintniklaas mixen prima met jongere talenten als De Jong, Luisman, Tetteroo, Makkus, Lotters, Van Zwieten en Sanders.

Daarnaast zijn er spelers, die er door blessures even uit zijn geweest zoals Prade en Spaan, op de weg terug en kunnen hopelijk weer aanhaken. Binnen de gretige spelersgroep met voornamelijk jonge, eigen spelers die dit gezelschap compleet maken, zitten verder enkele spelers die de komende tijd zeker stappen zullen gaan maken.

Elders

Vanuit de bestaande groep zijn er enkele spelers die hun geluk elders gaan beproeven. Tristan Croes vertrekt naar RKAVV, Vincent Plichta keert terug naar sv Den Hoorn en Niels van der Windt gaat met vrienden spelen bij Lyra. Ook is er een groepje spelers dat heeft aangegeven in een vriendenteam verder te willen gaan, maar zij zullen wel behouden blijven voor de club. Eén van de spelers die eruit springt is Mike Mesker. Hij was voorheen aanvoerder van het vlaggenschip en gaat met enkele maten (oud-eerste elftalspelers) op zondagmorgen het geluk beproeven. Zij zullen komend seizoen langs de lijn staan om Wippolder naar de overwinning te schreeuwen.

Vertrouwen

Nu duidelijk is dat een groot gedeelte van de selectie blijft, er vanuit de jeugd enkele eigen spelers doorstromen en er ook enkele jeugdige talenten terugkeren bij Wippolder geeft dit vertrouwen voor komend seizoen en voor de toekomst. Er zal ook ruimte zijn om jonge talenten verder te laten ontwikkelen. Om de selectie verder compleet te maken zijn er enkele nieuwe spelers die graag komend seizoen voor Wippolder uit willen komen.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder