Wippolder heeft selectie voor volgend seizoen nagenoeg compleet

Zoals eerder aangegeven blijft een groot gedeelte van de huidige spelersgroep van Wippolder ook komend seizoen actief op sportpark de Pauwmolen. Enkele spelers hebben aangegeven te stoppen of elders hun geluk te beproeven en zo is er de afgelopen weken duidelijk geworden voor welke linies er ruimte is ontstaan.

Er stromen enkele jonge talentvolle spelers door uit de eigen jeugd (Smits, Hanoeman en Friebel) en ook sluiten er enkele spelers aan die al een link met Wippolder hebben zoals Rens Maas (eigen jeugd eerder) en Koen Buijze (sv Den Hoorn).

Naast deze talenten zullen er ook enkele spelers met ervaring bij andere clubs aansluiten bij de selectie van de nieuwe trainer Mark Moen om samen een goede mix te gaan vormen. De volgende spelers hebben in gesprekken met trainer Mark Moen aangegeven voor een nieuw avontuur te gaan bij Wippolder: Guy Muller (VUC), Abdul Yilmaz (foto) (Die Haghe), Jari Seffelaar (RVC Celeritas) en Lorenzo Lamers (DVC).

Mix

De 26-jarige Muller speelde een lange periode van zijn jeugd bij ADO Den Haag. Nadat hij geen contract kreeg maakte hij een tussenstap naar het Haagse VUC met de gedachte van hieruit een volgende stap te maken binnen de voetballerij. In de tussentijd werkte Muller hard aan een maatschappelijke carrière en slaagde daar dusdanig in dat hij de huidige combinatie van werk bij PWC en de mix van plezier en prestatie wil blijven behouden. De middenvelder heeft zin in het nieuwe seizoen en kijkt uit naar deze nieuwe uitdaging.

Terug

Voor Abdul Yilmaz is het eigen een terugkeer. In de jeugd van Wippolder speelde hij al met enkele spelers van de huidige selectie en kent hij veel mensen binnen de club. Na zijn jeugd bij Wippolder speelde hij bij ADO en DHC waarna hij op Ockenburgh bij Die Haghe aansloot. Deze 21-jarige linksbenige verdediger was de laatste jaren een sterke kracht in het eerste elftal. Door veranderde werkomstandigheden en een beperkte reistijd zal Yilmaz komend seizoen weer terug zijn op het oude nest.

Vrienden

Met Seffelaar heeft Wippolder een echte verdediger bij de selectie. Eerder kwam de blonde 22-jarige Nootdorper uit voor RKDEO en VUC. Even stond de verdediger in de belangstelling van enkele Bollenstreekclubs, hij koos vorig jaar echter om met vrienden zijn huidige club de weg omhoog in te helpen slaan in deze bijzondere Corona-tijd.

Lorenzo Lamers, de talentvolle 21-jarige aanvaller van het Delftse DVC speelde eerder bij Wippolder en RKDEO en ziet een hernieuwde samenwerking in Delft wel zitten. Hij scoort makkelijk, is ambitieus en wil graag laten zien een volgende stap aan te kunnen.

Binnenkort zal er nog een enkele aanvallende versterking bekend gemaakt worden waarmee de selectie weer aangevuld is met jong talent uit eigen gelederen in combinatie met enkele spelers van buitenaf. Eén en ander gewenst na het vertrek en het lager gaan spelen van enkele spelers van de huidige selectie. De technische staf heeft vertrouwen in deze spelersgroep en er wordt uitgekeken naar een nieuw seizoen, dat hopelijk meer voetbal zal brengen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder