4e klasse D: Maasdijk morst geen punten, hattrick voor Rob van Binsbergen van Quintus

Maasdijk speelde tegen VDL een goede generale (3-0) voorafgaande aan de competitiekraker van komende zaterdag tegen koploper Vredenburch. Net als Vredenburch won ook FC Zoetermeer zuinigjes met 3-2 van laagvlieger SEV dankzij een doelpunt in blessuretijd.

Tekst: Peter Petit        |     Foto’s: Sabine van Oosten

Maasdijk- VDL

Maasdijk blijft het goed doen in de achtervolging op het leidende duo FC Zoetermeer en Vredenburch. Dit keer moest VDL er met 3-0 aan geloven. Na twintig minuten kopte Jack Scholtes een afgemeten voorzet van Daan Kaarsemaker binnen. Op slag van rust scoorde Scott van de Graaf met een geweldige omhaal de 2-0. Na de rust moesten de toeschouwers tot de 78e minuut wachten voordat wederom Scott van de Graaf met zijn tweede doelpunt van de dag besliste.

SEP – Quintus

Quintus was in dit duel eerste helft de bovenliggende partij. Al snel na het eerste fluitsignaal scoorde Rob van Binsbergen de 0-1. De eerste kans van de thuisploeg in de twintigste minuut werd benut door Marco van Blitterswijk, 1-1, maar wederom dankzij Rob van Binsbergen kwam Quintus alweer gauw op 1-2. Jeroen Hoornweg bracht beide partijen weer op gelijke hoogte. Wederom dankzij Van Blitterswijk ging Quintus met een 3-2 voorsprong aan de thee.

In de 80e minuut kwam SEP weer op gelijke hoogte, 3-3, met dank aan Jeroen Hoornweg. De wedstrijd leek onbeslist te eindigen, maar uit een vrije trap die ‘dood’ viel, scoorde Quintus in blessuretijd toch de winnende treffer. Milan Vis werd de gevierde man bij de Heulenaren die weer ruggengraad toonden. Zuur voor SEP dat vorige week ook al pech had tegen Vredenburch.

FC Zoetermeer – SEV

Een zuinige overwinning van medekoploper FC Zoetermeer tegen het dit seizoen bepaald nog niet indrukwekkende SEV van hoofdtrainer Arjan Korteleven. De thuisploeg was in de beginfase veel aan de bal, maar slordig in de eindfase. De Leidschendammers hadden het verdedigend goed voor elkaar en lieten vanaf het begin duidelijk zien, dat ze kwamen om op de counter te voetballen. In de 25e minuut kwam dan ook een lange bal waar een verdediger van Zoetermeer onderdoorging. Dares Douadi was ter plekke om hiervan te profiteren, een verrassende 0-1 score voor de gasten. Vanaf toen weer een dominant FC Zoetermeer en een verdedigend SEV, maar de thuisploeg kon het niet ombuigen. Na rust hetzelfde spelbeeld met een SEV dat er helemaal niet meer uitkwam. Toch was er in de zeventigste minuut een actie via de linkerkant waarna een aanvaller van SEV ten val werd gebracht in de zestienmeter. De strafschop werd benut door wie anders dan ‘Mister SEV’ Paul Jansen. Met nog twintig minuten te gaan ging FC Zoetermeer nog meer risico nemen en de druk opvoeren. Dat leverde zes minuten voor tijd de 1-2 op door goaltjesdief Roald Houterman op aangeven van Wesley Vaes. In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte Djamil El Messaoudi de 2-2 op aangeven van Jessy Nauman. In de derde minuut van de extra tijd was daar dan de beslissende goal van Nando Nauman, op aangeven van Brandon Zigo, waardoor FC Zoetermeer alsnog de overwinning naar zich toe trok.

Lees verder