Delftse Beloftencompetitie: Oliveo te sterk voor SEP in halve finale

|||||||||

In de Delftse Beloftencompetitie stonden in de halve eindstrijd SEP en Oliveo tegenover elkaar. Na een 1-2 stand bij rust, was Oliveo uiteindelijk duidelijk een maatje te groot voor de Delftenaren: 1-5.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Al in de twaalfde minuut kwam Oliveo aan de leiding. Na een ingooi controleerde Noah Boer de bal en legde deze panklaar voor Max Huurman, die de 0-1 scoorde. Drie minuten later trof Huurman weer doel. Balverlies van SEP op eigen helft bracht de bal bij Bob Ruigrok, die de achterlijn haalde en op maat voorgaf aan Huurman: 0-2.

Halverwege het eerste bedrijf probeerde Noah Boer de lange SEP-doelman Bart Meijburg met een lob te verschalken, maar de Deltse goalie was lang genoeg om tijdig in te grijpen. Een schotje van SEP-speler Taylor Baalen vanaf de rand van de zestien werd niet meer dan een rollertje naast het doel. Na bijna een half uur spelen reageerde SEP-doelman Meijburg weer attent bij een voorzet van Huurman, waarna de bal door Bob Ruigrok werd ingekopt. Meijburg ranselde even later ook nog de bal na een inzet van Noah Boer uit zijn doel.

Zes minuten voor rust kwam SEP terug in de wedstrijd. Tyler van Baalen ontliep sluw de buitenspelval, haalde de achterlijn en zag bij de eerste paal Noah Maat inlopen om de 1-2 op het bord te laten zetten. Met die stand brak ook de rust aan. En dus had SEP, ondanks de mogelijkheden voor Oliveo na de thee nog mogelijkheden om langszij te komen.

Nadat Kay Leest namens SEP een inzet via de lat over het doel zag verdwijnen, sloeg Oliveo twee minuten later hard toe. Bob Ruigrok stelde wederom Max Huurman in de gelegenheid om de 1-3 aan te tekenen. Noah Boer van de bezoekers probeerde het nog met een ‘puntertje’, maar doelman Meijburg had er het oog in. Verder dan een kopkans van Timo Hufmann uit een vrije trap van Dejee Geenen kwam SEP niet. Tien minuten voor tijd maakte Thomas Damen mete en rake kopbal aan alle illusies van SEP een einde: 1-4. Bijna werd het nog 2-4, maar Tayler van Baalen wist in een één-tegen-één situatie met doelman Taal niet te scoren. Op slag van tijd deed Oliveo dat wel en bepaalde Nigel Rijfkogel op aangeven van Lars Toussaint de eindstand op 1-5.