DUNO-toernooi: sv Nootdorp gelijk tegen TAC’90, wel toernooiwinnaar

||||||||||

Ondanks de hitte wisten de spelers van sv Nootdorp en TAC’90 de toeschouwers een leuke, attractieve wedstrijd voor te schotelen, waarin ook nog eens zes doelpunten te zien waren. Die treffers werden keurig over beide teams verdeeld: 3-3.

Tekst: Ton Beije                     |      Foto’s: Aad van der Knaap

In de eerste helft verscheen TAC’90 enkele keren gevaarlijk voor het Nootdorpse doel. Serhat Cacmac dacht de ploeg van trainer Arie van der Padt aan de leiding te brengen, maar hij kon net niet bij een voorzet om die binnen te tikken. sv Nootdorp was duidelijk effectiever in het omgaan met de mogelijkheden.

Diep in de eerste helft kwam de formatie van trainer Marco Jalink op voorsprong. Na een afgeslagen aanval scoorde Jeremy Burke in de draai: 1-0. Vlak daarna wederom een kans voor sv Nootdorp. Joey van Maaren had de 2-0 op de schoen, maar TAC’90-doelman Jhudamier Marchena redde attent met de voet. In de rebound was de doelman de situatie wederom meester ten koste van een hoekschop.

De 2-0 kwam er toch nog voor de rust. Shwendel Cijntje glipte op links langs zijn tegenspeler en gaf op maat voor langs de grond. Bij de tweede paal gleed Joey van Maaren nu wel de tweede Nootdorpse treffer binnen. TAC’90 was nog dicht bij een tegentreffer in het eerste bedrijf. De snelle Geryon Alberto pikte de bal op op eigen helft en denderde door richting strafschopgebied van sv Nootdorp. Zijn inzet verdween echter voorlangs het doel van Michael de Leeuw.

In de tweede helft wist TAC’90 binnen een kwartier orde op zaken te stellen. De gevaarlijke rechterspits Geryon Alberto was verantwoordelijk voor twee treffers en bracht daarmee beide ploegen weer op gelijke hoogte: 2-2. Daarna bleven beide teams op zoek gaan naar de winst. Met nog ruim een kwartier te spelen leek sv Nootdorp goed op weg te zijn. Vanaf de rand van de zestien schoof Joshua Steenvoorden de bal langs doelman Dion van Wijk, die in de tweede helft bij TAC’90 tussen de palen stond.

TAC’90 wilde zich niet zomaar neerleggen bij verlies. Mo el Osrouti was dicht bij de gelijkmaker, maar doelman De Leeuw wist met de voet een treffer te voorkomen. Even later was El Osrouti weer gevaarlijk voor het Nootdorpse doel, nu redde Angelo Ravensberg knap met een sliding. Nadat Joshua Steenvoorden namens sv Nootdorp doelman Van Wijk nog een keer redding zag brengen, viel aan de andere kant de 3-3 alsnog. De snelle Geryon Alberto ging er op rechts vandoor, haalde de achterlijn en legde vervolgens op maat voor, waarna Kishen Kandai de 3-3 eindstand op het bord kon zetten.