Haico Herbert nieuwe assistent trainer bij Wippolder

Eerder berichtte Wippolder dat het contract met hoofdtrainer Mark Moen is verlengd. Zijn assistent Sandro Tarantino kon echter niet doorgaan op De Pauwmolen. De club laat weten, dat volgend seizoen Haico Herbert (foto) de nieuwe assistent van Moen wordt.

Met het aantrekken van Haico Herbert denkt Wippolder een goede vervanger gevonden te hebben. Herbert was zelf actief voetballer op het hoogste amateurniveau bij clubs als TONEGIDO en FC Lisse en is al een tijd actief in het trainersvak. Als voormalig hoofdtrainer van Wilhelmus (tot 2016) is hij geen onbekende in het trainersvak en ook heeft hij een periode als analist gewerkt bij hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen.

TONEGIDO

Moen en Herbert voetbalden jaren samen bij het toenmalige TONEGIDO in de top van de hoofdklasse. De twee spreken elkaar nog regelmatig, waardoor het contact snel gelegd was toen duidelijk werd dat de functie vrijkwam. Na een goed gesprek met voorzitter Ton Maas en trainer Mark Moen zien beide partijen het zitten om te gaan samenwerken.

Klik

,,Het gesprek verliep prettig, de klik die er was is er nog steeds. De verhalen over hoe het er bij Wippolder aan toe gaat hebben mij enthousiast gemaakt en het lijkt mij leuk om weer actief bezig te zijn op het veld. Ook de manier hoe er over voetbal gedacht en gesproken wordt spreekt mij aan en ik wil graag mijn steentje hieraan bijdragen alsmede aan de ontwikkeling van de spelers en club”, aldus Haico Herbert.

Club en trainer gaan een verbintenis aan voor een jaar met een optie tot verlenging. Met de overige leden van de technische staf en spelersgroep zullen de komende periode gesprekken worden gevoerd.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder