Nacompetitie: sv Nootdorp kan terugkeer Hoofdklasse realiseren

sv Nootdorp kan zaterdag een terugkeer naar de Hoofdklasse realiseren. De formatie van trainer Marco Jalink (foto) kijkt al terug op een prima seizoen, maar zaterdag de volle buit pakken zou toch de kers op de taart zijn.

In de reguliere competitie moest sv Nootdorp WV-HEDW ruim voor laten gaan. De kampioen uit Amsterdam vergaarde liefst zestig punten, veertien meer dan de Nootdorpers. Het team van Jalink hield echter de nummers drie en vier Voorschoten’97 en BOL ook op een afstand van vijf punten.

Derde periode

Tegenstander SDV Barneveld moest in de laatste reguliere competitiewedstrijd minstens één punt halen om de derde periode te pakken. En dat lukte in Kampen bij Go Ahead Kampen. Toen volgde ook voor de ploeg uit Barneveld de nacompetitie.

Net als sv Nootdorp moest met nog 17 andere clubs in drie poules gestreden worden voor drie plaatsen in de hoofdklasse. In de poule van SDV Barneveld en sv Nootdorp moest sv Nootdorp in de eerste ronde aantreden tegen DZC’68 en Zuidvogels trof Sliedrecht. Sliedrecht en sv Nootdorp trokken aan het langste eind. In de tweede ronde stroomden SDV Barneveld en SDC Putten in.

Halve finales

SVD Barneld klopte na strafschoppen Sliedrecht en sv Nootdorp rekende ruim af met SDC Putten. De twee winnaars spelen nu op het veld van Achilles Veen in de finale op neutraal terrein voor één van de drie plekken in de Hoofdklasse. Het duel vangt zaterdag om 14.30 uur aan.

Uiteraard is Haaglanden Voetbal in Veen met verslaggever en fotograaf van de partij!

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder