Nacompetitie vrouwen: Ariston’80 door naar tweede ronde, Lyra uitgeschakeld

Op eigen veld was Ariston’80 in staat om een 0-2 achterstand om te buigen in een overwinning, waardoor de studentes nog mogen hopen op lijfsbehoud. Voor Lyra is de nacompetitie ten einde na een zware nederlaag tegen XerxesDZB.

Ariston’80 VR1 – FC Binnenmaas VR1

In Delft keken de studentes na de eerste helft tegen een 0-2 achterstand aan in het duel met FC Binnenmaas. Al snel na de doelwisseling kon Lieke Linthorst de aansluitingstreffer aantekenen. Een tweede treffer bleef lang uit, maar werd uiteindelijk gescoord door Susanna Tdlohreg na een steekpass van Lieke Linthorst: 2-2. In de laatste minuut kreeg Ariston’80 nog een corner te nemen. Toke Camps kopte de bal binnen bij de tweede paal op aangeven van Lara Notenboom. Na de aftrap werd er meteen afgefloten en stapte de thuisploeg met een 3-2 zege van het veld.

XerxesDZB VR1 – Lyra VR1

Voor Lyra eindigde de nacompetitie met een dikke nederlaag tegen het Rotterdamse XerxesDZB. Na negentig minuten voetballen hadden de vrouwen van XerxesDZB een half dozijn treffers binnengeschoten. Lyra kon hier niets tegenoverstellen: 6-0.