Nacompetitie zaterdag Hfd./1e klasse: sv Nootdorp plaatst zich voor finale

|||||||||||||||||||||

In de tweede ronde van de nacompetitie was sv Nootdorp SDC Putten de baas. De equipe van trainer Marco Jalink plaatste zich door deze zege voor de finale. SDC Putten degradeert door de nederlaag naar de eerste klasse.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

In de vierde minuut kreeg s Nootdorp op eigen veld de eerste kans. Job Verhagen, waarvan pas na een test in de warming-up duidelijk was dat hij zou spelen, krulde de bal net over het doel. Na iets meer dan een kwartier spelen zag Rafael Boer van de bezoekers de bal over het doel heen gaan. Een minuut later legde Steijn van Ark de bal breed en kon Wilbert Wessels SDC Putten naar een 0-1 voorsprong schieten.

In de 25e minuut werd een voorzet van Job Verhagen voor het doel verlengd door Joey van Maaren, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Even later viel alsnog de gelijkmaker. Op aangeven van Mitchell Abdoel schoot Rodney Ebing bij de eerste paal de 1-1 binnen. Na wat kansen over en weer kon sv Nootdorp vier minuten voor rust op 2-1 komen. Een voorzet werd door Joey van Maaren goed afgewerkt.

Kort na aanvang van de tweede helft kreeg de thuisploeg tot drie keer toe een hoekschop, maar de bal wilde er niet in. Doelman Joar Terpstra greep daarna twee keer goed in bij doelpogingen van Mitchell Abdoel. Een hoekschop van sv Nootdorp in de 63e minuut leek te zijn afgeslagen. Dylan Ligeon pikte de bal op en gaf een steekpass op de opkomende centrale verdediger Rodney Ebing, die zijn tweede doelpunt van de dag scoorde: 3-1.

Een schot van SDC Putten belandde even later in het zijnet. Daarna zagen aan de andere kant Dylan Ligeon, Mitchell Abdoel en Randy Stanneveld kansen verloren gaan.  In de 77e minuut belandde een uittrap van Nootdorp-keeper Michael de Leeuw bij AJ Mercera, die richting het doel ging maar net naast schoot. SDC Putten had het geloof verloren en ging ondanks het inbrengen van wissels niet beter spelen. sv Nootdorp had nog zeker twee keer kunnen scoren, maar de stand bleef 3-1.

Door de overwinning plaatste sv Nootdorp zich voor de finale waarin het moet afrekenen met SDV Barneveld. De nummer drie van de eerste klasse D won na strafschoppen van Sliedrecht. Voor trainer Marco Jalink van sv Nootdorp wordt het wel weer puzzelen. Mitchell Abdoel en Taner Bayram zullen ontbreken vanwege schorsingen.