Nacompetitie zondag 1e/2e klasse: RKDEO blijft 2e klasser na verlies tegen DONK

|||||||||||||||||||||

RKDEO voelde zich zwaar benadeeld na een beslissing van het arbitrale trio om voor een overtreding een strafschop te geven en een rode kaart. Dit gaf DONK de kans om op gelijke hoogte te komen en in de slotfase het duel naar zich toe te trekken. RKDEO bleef teleurgesteld achter en komt ook volgend seizoen uit in de tweede klasse, maar dan op zaterdag.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

Na een kwartier spelen kreeg RKDEO haar eerste kans. Het schot van Tommy Simonis werd een prooi voor keeper Bas van der Eem. De doelman stopte ook pogingen van Robin Bousquet en Quinten Hellemons. In de 25e minuut nam DONK de leiding in het duel. Een voorzet van Damian van Veen werd weggetikt door keeper Huub Koning. De bal kwam voor de voeten van Jeroen Borsboom, die de 1-0 binnenschoot.

RKDEO ging op jacht naar de gelijkmaker en kwam nog voor rust op een 1-2 voorsprong. In de 38e minuut kwam de 1-1 op het scorebord nadat Dean van Velzen een bal kopte op Izzy Rosini die na een een-tweetje met Tommy Simonis scoorde. Vijf minuten later werd een bal van Dean van Velzen voor het doel aangenomen door Quinten Hellemons, die de 1-2 aantekende.

In de openingsfase van de tweede helft kreeg DONK twee kansen, maar Huub Koning liet zich niet passeren door Roy van der Graaf en Zakaria Mellah. Met 72 minuten op de klok beging RKDEO-speler een overtreding op Jason Sriwiran. Na overleg met zijn assistent Manuel Uijtewaal besloot arbiter Gerrit Hulters tot het geven van een strafschop en een rode kaart voor Simic. Van de kant van RKDEO waren er grote twijfels of de overtreding wel binnen het strafschopgebied was en ook de rode kaart werd als zeer zwaar bestraft beschouwd. Jeroen Borsboom schoot het cadeautje van elf meter binnen: 2-2.

De kansen waren daarna voor DONK tegen de tien Nootdorpers. In de 85e minuut brak Abdelhak Kaissy uit en drong het strafschopgebied binnen. Na een kapbeweging plaatste Kaissy de bal in de verre hoek: 3-2. In blessuretijd werd het ook nog 4-2. Een vrije trap ging richting de rechterpaal waar Roy van der Graaf de bal het doel in kon koppen. Door de nederlaag kan RKDEO zich gaan opmaken voor een avontuur in de zaterdag tweede klasse.